В Пловдив спасиха англичанин с уникална операция, там трябвало да чака 2 години

Автор: Георги Василев
Коментари (3)
13:34 / 20.12.2019
24667
Две успешни операции за поставяне на изкуствени стави са били извършени успешно от специалистите в УМБАЛ "Свети Георги“ на двойка от Великобритания. Затова се похвали началникът на клиниката по ортопедия и травматология проф. д-р Владимир Ставрев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Преди една година мъж и жена от Великобритания, попаднали при д-р Владимир Ставрев. Жената притежавала европейска здравноосигурителна карта, но притежавала и за България, което е давало право да премине по Здравна каса. Съпругът й Пол Алтъни Джоузеф нямал същия статут, защото бил английски гражданин. Той страдал от генеративно заболяване на гръбнака. Почти всичките му гръбначно-мозъчни корени били затиснати, което води до ниска поясна болка. 

"На съпругата на пациента поставих изкуствена става. Гордея се, защото през 1998 година аз въведох транспедикуларната стабилизация на гръбнака" похвали се доктор Ставрев. 

Пол Антъни е на 62 години, работил е като монтьор на автобуси във Великобритания, когато нещата загрубели, се ориентирал към УМБАЛ "Свети Георги". Операцията продължила над  6 часа, но била успешна. Специалистите от болницата се гордеят с това, че са успели да му помогнат.

Преди това пловдивските лекари са помогнали на съпругата му, която миналата година е чакала 6 месеца в Англия, но се оказало, че хирургът е в отпуска и трябва да чака още 6 месеца. Затова решила да дойде в България. Пол ще бъде изписан утре в добро здравословно състояние.

"Минималната цена на подобна операция е 20 000 евро, а  в нашата болница е 3000 евро" коментира Ставрев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).