В Пловдив ще се проведе тържествена церемония с участието на 68-ма бригада

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:36 / 31.01.2017
2127
Утре от 10.00 ч., в Пловдив ще се проведе тържествена церемония по обособяването на 68-ма бригада Специални сили като отделна основна част от Българската армия, непосредствено подчинена на началника на отбраната. 

С приетите от Народното събрание на Република България промени, публикувани в Държавен вестник от 9 декември 2016 г. в Закона за отбраната и въоръжените сили, бригадата Специални сили бе изведена като самостоятелен основен елемент на Българската армия, непосредствено подчинен на Началника на отбраната и юридическо лице на бюджетна издръжка. 

"Тази значима стъпка в организационното развитие и изграждане на българските Специални сили ни доближава до утвърдените евроатлантически и световни стандарти по отношение на Сили за Специални операции. Тя ще доведе до по-добро планиране, осигуряване, командване и управление, както и използване по предназначение на Силите за Специални операции на Българската армия, повишаване на тяхната оперативна съвместимост и оперативни възможности", посочват от военното формирование. 

На събитието ще присъстват заместник-министърът на отбраната Стефан Петров, изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, командирът на сухопътните войски, командирът на военновъздушните сили, представители на ръководството на Министерството на отбраната, командири на военни формирования от Българската армия, председателят на Общинския съвет, представители на местната и държавна власт на Пловдив, стопански ръководители и бивши командири и ветерани от Специалните сили. 

Тържественият ритуал ще завърши с отслужен молебен за здраве на личния състав и успех и просперитет на Специалните сили от Пловдивския митрополит и свещеници от Пловдивската света митрополия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).