В Пловдив протестират срещу неспазващите ограниченията на скоростта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
11:01 / 08.11.2012
3850
Национален протест срещу неспазващите ограниченията на скоростта ще се проведе в няколко градове на страната на 18 ноември.

Тази година 18 ноември е Световен ден на жертвите от пътнотранспортни произшествия. В България повечето инциденти на пътя са следствие на неспазване на ограниченията на скоростта, а скоростта на превозните средства е от жизненоважно значение, особено в населените места. От Фондация "Безопасни улици от Валя", Клуб "Безопасни улици", Национално движение "Червена пътека", "Да Спрем Войната По Пътищата!", Сдружение SOS-ПТП"  и др. с подкрепата на КАТ- Пътна полиция организират Национален протест срещу неспазващите ограниченията на скоростта.

Всеки ден по улиците на България загиват средно по двама човека, а други 25 биват ранени. Някой дава ли Ви гаранция, че скоро Вие, Вашето семейство, приятели, познати, няма да станете част от тази статистика? Нека направим така, че да я отдалечим от нас!

Събитието в Пловдив започва от изхода на паркинг - МЕТRО (ж.к. Тракия) в 11:00ч. и ще се проведе по улиците на града по определен маршрут, точно с ограничената скорост по платното(та) за движение. Колите ще се движат във всички възможни ленти по посоката на движение така, че шофиращите с по-висока скорост да не могат да изпреварят колоната. Целта е да се покаже на останалите шофьори каква е разрешената скорост. На колите ще бъдат поставени плакати с призиви за спазване на правилата и скоростта. Освен това, на някои от възловите кръстовища, пешеходци ще раздават листовки. Шествието ще приключи на ул. "Напредък" 2 (паркинга на КАТ), където ще бъдат поставен цветя в памет на загиналите по пътищата. 


Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на "Южен" с апел към жителите на района
Той се завърна: Нагъл шофьор отново паркира в абсолютно нарушение...
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...
Мощна офанзива на "Модър-Царевец"
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).