В Пловдив отстраниха огромен 13-килограмов тумор от корема на жена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:17 / 03.09.2020
12886
Над 13-килограмова туморна формация с размер по-голям от футболна топка отстраниха акушер-гинеколозите в УМБАЛ "Пълмед“ в Пловдив от корема на 46-годишна пациентка. Образуванието е изпълвало почти 100% от коремната й кухина, а диаметъра  му е бил над 35 см.

Жената попада в лечебното заведение след АГ преглед при специалист от ДКЦ поради оплаквания от тежест, подуване на корема и болки, които прогресивно са се задълбочили. Чрез ехографско изследване и преглед специалистите от АГ отделението на УМБАЛ "Пълмед“ потвърждават наличието на огромна формация в корема на младата жена, започваща от маточното тяло, засягаща левия яйчник и тръба и достигаща до диафрагмата й.

"След допълнителни изследвания взехме решение за операция в условия на отложена спешност. Извършихме тотална хистеректомия с отстраняване на цялата матка и цялата туморна формация, която бе с доброкачествен характер. В екипа участваха д-р Трифон Мирчев,д-р Елена Иванова-Тошева, също АГ специалисти и аз", коментира д-р Горан Радински, акушер-гинеколог в УМБАЛ и ДКЦ "Пълмед“.

Интервенцията е преминала успешно, като към момента пациентката е изписана, чувства се добре и няма оплаквания. Д-р Радински и екипа на отделението обръщат внимание, че находки с подобни размери са рядкост и за да не бъдат допускани, е нужно да се извършват регулярни профилактични прегледи при АГ специалист. 

"Навременната среща с подходящ специалист е шанс за по- бързо и ефективно лечение. Съществено предимство на редовната профилактика е ранната диагностика на заболяването, което води до по-бързо излекуване и недопускане на нарастване на подобни на пациентката формации и превръщането им в злокачествени. При навременно установени заболявания е възможно с помощта на най-съвременните безкръвни (ендоскопски) методи да се постигне ефект на максимална безболезненост и много по-бързо възстановяване, отколкото при отворените операции. Профилактичните изследвания са задължителни за пациентите отговорни към здравето си!“, обръща внимание специалистът.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).