В Пловдив откриха Международния технически панаир

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:17 / 14.09.2023
3211
Официално откриха 77-ия Международен технически панаир в Пловдив. Церемонията по откриването се състоя пред Палата 3, като откриването започна с химна на Европа и рязане на традиционната лента.

На събитието присъстваха министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, кметът на Пловдив Здравко Димитров, духовници, зам.-министри и още гости от страната и чужбина, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Главният директор на панаира Иван Соколов разясни фокусът на тазгодишното му изложение: "Специален акцент е екологичното строителство от естествени материали и възобновяемата енергия"

Соколов разкри, че изложението комбинира специализирани експозиции, посветени на модерното екологично строителство, машиностроенето, енергетиката, дигиталните технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни автомобили и авиостроителство.

Ще присъстват близо 200 компании от над 12 държави, представящи модернизацията в тези сфери.

От своя страна министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов заяви, че пловдивския панаир е основен фокус за министерството.

"Още през 1892 година Пловдив става център на панаирното дело в България. Още от този момент Международен панаир "Пловдив" доказва, че дори сега след повече от 130 години Международният ни панаир е проводник на международни икономически политики в България, но също така и мястото, на което се представя българският иновативен дух, българските иновации и предприемачество. Мога да ви уверя, че връщането на пълния капацитет на панаира и привличането на международни партньори е основен фокус за нашето министерство", каза министърът.

Според него през последната година България доказала, че е страна, приветлива за инвеститорите, като само за 8 месеца инвестициите у нас са нараснали с 90%.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).