В Пловдив откриха Център за лечение на усложнения след COVID

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
10:49 / 17.08.2021
2366
В МБАЛ "Св. Мина“ в Пловдив бе открит Център за диагностика и лечение на усложненията след COVID-инфекция, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Центърът ще работи по график, два часа дневно и напълно безплатно, съобщи директорът на болницата проф. Петър Петров.

В него ще бъдат правени базови изследвания на пълна кръвна картина напълно безплатно. Ако се наложи допълнително лечение също ще е безплатно. Центърът може да бъде посещаван без направление. Той ще работи изцяло със средства и възможности на болницата и с подкрепата на Дирекция "Здравеопазване“ в общината.

Д-р Деведжиев, началник на пост ковид центъра посочи, че при прекаралите болестта преобладават ритъмните нарушения, отпадналост и безсилие. Затова е необходимо тази група от хора да бъдат диспансеризирани оттук нататък, за да се следят. Тези нарушения продължават с месеци, затова е необходимо да се проследяват дори и безсимптомните случаи.

Общинската МБАЛ "Св. Мина“ в Пловдив е напълно готова да посрещне новата вълна, съобщи директорът на Дирекция "Здравеопазване“ д-р Калин Калинов. Болницата има възможност да разкрие ковид структура с до 60 легла, които ще бъдат разкрити поетапно – първоначално до 30 в едно отделение, което ще е Първо вътрешно. В момента в болницата няма настанени пациенти с ковид, но има търсене, каза проф. Петров.

Решението за поетапно разкриване на ковид отделения в общинските болници е на Областния кризисен щаб, за да не се затруднява работата им. Според д-р Калинов този подход е напълно експертен. Също така е решено да се започне с болници, които разполагат с интензивни отделения, а МБАЛ "Св. Мина“ е оставена за по-късен етап. Утре ще заседава и Общинския кризисен щаб, за да се реши как ще действат всичките 14 общински заведения в Пловдив, както и да се види каква е готовността им.

Анализът за това вече е направен в доклад, който е обобщен и входиран в областния кризисен щаб.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (17026):
08.05.2024 Изтеглят COVID ваксинa в световен мащаб
06.05.2024 Ген. Мутафчийски за трудностите на военен лекар
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непреходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).