В Пловдив обявяват плановете за развитие на Южна България до 2020 г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:22 / 12.09.2016
2142
Как ще се развива Южна България до 2020 г., какви са големите инвестиционни проекти в региона и секторите с най-голям потенциал ще са основните теми на бизнес форума "Региони в растеж", който в. "24 часа" организира в Пловдив.

Събитието ще се проведе днес от 11 часа в Дома на културата "Борис Христов" на ул. "Гладстон" № 15. Основните говорители на събитието ще са министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, министърът на културата Вежди Рашидов и шефът на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов. Домакин е кметът на Пловдив Иван Тотев.

Дискусията ще се фокусира върху развитието на Южния централен регион на България, който обхваща областите Пловдив, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Заради това на форума ще говорят и кметове от тези области, които да представят своите планове за развитие.

Форумът ще е от полза за местния бизнес независимо от големината му. На него представителите на бизнеса ще могат да зададат своите въпроси на министрите и кметовете и да обяснят какви условия трябва да бъдат създадени за повече растеж. Участие вече са заявили представители на "Тракия икономическа зона", "Макском", ВМЗ, КЦМ, "Пловдивски панаир" и представители на земеделския бизнес от региона. 

В Дома на културата "Борис Христов" ще бъде показана и изложбата от 25 исторически първи страници на в. "24 часа".

"Региони в растеж" е шестият бизнес форум от кампанията на в. "24 часа". Досега бяха проведени такива във Варна, Бургас, Русе, Велико Търново и Враца. Заедно с бизнес форума в Пловдив се организира и фермерски пазар, който ще бъде открит в 10 часа от кмета Иван Тотев и шефа на фонд "Земеделие" Румен Порожанов на пл. "Централен" (до Военния клуб). 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Възпитаниците на баща и син Савови представиха Пловдив на учениче...
Красива историческа сграда в центъра на Пловдив се готви за нов ж...
Откри се жътвата в Пловдивско. Зърнар: Разходите на декар пшеница...
25 години от най-великия концерт, правен някога в Пловдив и Бълга...
Хакнаха компютърната база данни на голяма компания за търговия с ...
Инцидент в градския транспорт в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).