В Пловдив изтече амоняк, но само заради учение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:42 / 11.11.2009
1229
Амоняк "изтече" след промишлена авария в пивоварната в Пловдив, за да се провери Единната спасителна система и готовността за действие при бедствия. Разигралият се "черен сценарий" не беше реален, а само учебна тренировка, за провеждането на която Plovdiv24.bg информира читателите си още сутринта.

Симулацията на изтичане на амоняк и реакцията на институциите се провежда задължително по закон. Хората в района не бяха стреснати от сирените, защото учението се проведе в сградата на пивоварната, където има по-голяма вероятност за промишлена авария. Учението беше с цел да се провери може ли бързо и адекватно да се съберат спасителите и да действат заедно. Тренировъчно след изтичането на амоняка от пивоварната уведомиха Гражданска защита, РИОСВ, РИОКОЗ, Спешна помощ и полицията за кризата и работещите бяха евакуирани с противогази. Амонякът, който се използва за изстудяване на съоръженията с помощта на вода беше концентриран на нивото на земята. А един от пострадалите беше свален от 5-тия етаж по високопланинския алпийски метод. След края на учението стана ясно, че засега институциите има бързината и необходимата координация да овладеят евентуално изтичане на газ. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гръмотевици раздират небето над Пловдив, порой се излива над град...
Живеещите на тази улица в Пловдив пропищяха: Аман вече!
Първи кадри от мястото на инцидента между мотор и камион в Пловди...
Георги Георгиев и Деница Николова: Околовръстното на Пловдив е пр...
Христо Радков пред Plovdiv24.bg: Глобите на шофьорите от последни...
Сигнал: Голяма нередност на матурата по английски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).