В Пловдив: Мним полковник от ДАНС урежда на работа срещу солидно заплащане

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:05 / 27.07.2016
4583
Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство за измама спрямо 40-годишен мъж, представял се за полковник от ДАНС. Акцията по задържането е проведена съвместно с ДАНС и отдел "Криминална полиция" към ОД на МВР-Пловдив.

Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство срещу С. Д., на 40 г. от гр. Пловдив, за това, че с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал у някого заблуждение и с това му причинил имотна вреда, като се е представил за длъжностно лице - престъпление по чл. 210 ал. 1 във връзка с чл. 209 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 26 юли 2016 г. С. Д. се обадил на 36-годишен мъж от гр. Пловдив, който е военнослужещ. Той се представил за полковник Николов от ДАНС и му предложил да го уреди на работа в ДАНС. За "услугата" му поискал 660 лева. По време на разговора "полковник" Николов обяснил, че разполага с телефона на военнослужещия от негов колега. Няколко часа по-късно С. Д. е задържан при предаването на паричната сума, близо до училище в гр. Пловдив.

Акцията по установяването и задържането на С. Д. е проведена съвместно с ДАНС и отдел "Криминална полиция" към ОД на МВР-Пловдив.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия по случая. Установява се съпричастността на С. Д. и по отношение на други случаи на измама, като съгласно получените данни те са на стойност около 20 000 лева, и са извършени по същата схема.

С. Д. е в ареста за срок от 24 часа по Закона за МВР и предстои с постановление на наблюдаващия прокурор да бъде задържан за срок от 72 часа и привлечен като обвиняем по чл. 210 ал. 1 във връзка с чл. 209 ал. 1 от Наказателния кодекс.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка
Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...
Нов инцидент с младежи в Пловдив!
Славчо Атанасов: Цар Фердинанд няма място в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).