В Панаира: Изложба на ретро автомобили и автобуси среща миналото и бъдещето на транспорта в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:40 / 04.10.2023
5956
Помните ли старите автобуси, които  се движиха из Пловдив? Помните ли времената, когато "Чавдар"и "Икарус" извозваха пловдивчани от Кючука, Тракия и Смирненски, за да стигнат до Панаира и да видят автомобилното изложение и бъдещето на колите и автобусите?

"Браво, Пловдив" и кандидатът за кмет на район "Северен" Стоян Даскалов организират автомобилно изложение, което среща бъдещето и миналото именно в Международен панаир –  Пловдив.

На него може да видите ретро автобуси "Родина", "Икарус", "Чавдар", "Шкода" в безупречно състояние, както са били на изложенията през 60-те и 70-те години.  Също и ретро автомобили  като "Шавролет", "Сингер", "Пежо", "Мерцедес", БМВ и други антики, които предизвикат вълнение във феновете на колите.  Бъдещето и настоящото пък ще бъде представено от свръхлуксозни автомобили, като "Ролс-Ройс", "Ферари", "Майбах", "Ламборгини", както и нови електрически коли.

Събитието е на 15 октомври – неделя, на площадното пространство между 6 и 7 палата. То започва от 14:00 часа и ще завърши в 18:00 часа. Входът е свободен, като посетителите могат да се запишат за турове с ретро автобусите из панаирното градче.   

Всички пловдивчани може да разгледат автомобилите и автобусите и да се снимат с тях. В парковото пространство пък ще има фуд-корт, където ще се предлага храна и напитки.

"Панаирът в последната година се използва за политическа дъвка, вместо да се работи в диалог с всички за неговото бъдеще. С това събитие искаме да припомним времената, когато имаше опашки пред касите, за да се видят автомобилните изложения, като вярваме, че това минало може отново да е бъдеще", обясни организаторът Стоян Даскалов.

Кандидатът за кмет на Савина Петкова също ще бъде на събитието, която ще представи визията на "Браво, Пловдив" за градския транспорт. Това е основен приоритет в програмата, като усилията ще са насочени към екологичен, удобен и редовен градски  транспорт.

"Браво, Пловдив" с номер 36 в интегралната бюлетина с регистрацията на "Българска прогресивна линия за кмет, районен кмет и листа за общински съветници!

Купуването  и продаването на гласове са престъпление!

Виж коментарите (0)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).