В Митница Пловдив бе открит новият "вход-изход" за товарни автомобили

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:24 / 28.07.2016
3221
Днес официално бе открит изградения нов "вход-изход", осигуряващ свободен достъп на превозните средства за проверка на стоки и товари в Митница Пловдив. Началникът на митницата Павел Геренски и изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев, в присъствието на митнически служители и журналисти посрещнаха тази сутрин първия камион, който премина през новоизградения вход.

"Намерено е едно добро функционално решение в услуга на бизнеса и на всички икономически оператори в страната", заяви Геренски. 

Той подчерта своята благодарност за оказаното съдействие на община Пловдив, на фирмите и гражданските сдружения, изразили по категоричен начин своята непримиримост към създадения проблем, на фирмите, изпълнители на проекта. 

"Реализираното решение е в изпълнение на нашата цел за подобряване митническото обслужване и намалява разходите на превозваческите фирми.

Проектът за свободен достъп е още от 2014 година", допълни още той и уточни, че изпълнението му се е забавило поради съдебно обжалване на разрешението за строеж за нов достъп.

Изпълнителният директор на Съюза на Международните превозвачи Йордан Арабаджиев благодари на ръководството на Агенция "Митници" и Митница Пловдив за реализирания проект, който ще спести на превозваческия бизнес 1 млн лева годишно.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Непълнолетни със срамна постъпка в Пловдив
ГЕРБ в "Тракия" с доброволческа инициатива в "Парк 2019"
Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама за...
Безцеремонно паркиране върху новите павета на ремонтираната Градс...
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).