В "Лаута" започва народният събор, очакват 50 000 души!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
10:40 / 03.06.2021
7032
За 6-та поредна година "Народен събор в Лаута", събитието стана традиция за пловдивчани, ще има много танци, музика, две сцени". Така районният кмет на "Тракия" Костадин Димитров описа това, което предстои да се случи в края на седмицата - 5 и 6 юни, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Много ми се иска това събитие да се възприема като едно от културните събития на града, което прeсъздава традицията на нашите поколения", каза още Димитров.

"Оазиса, който създаваме в малките места, които обновяваме, наистина правят по-добър живота на пловдивчани, но културните събития, които ги карат да настръхнат, са нещото, което гоним и тази година", добави районният кмет. 

По време на народния събор в парк "Лаута" тази година ще бъде представена и автентична народна носия на над 100 години от Старозагорския край. Тя ще бъде сравнена с една малко по-модерна - на 30 години, за да се видят разликите в материалите. Носията е с номизматична стойност и който иска може да се сдобие с нея. 

Хората, притежатели на носията, са я предоставили безвъзмездно на организаторите - хореографи на събора. Ще има много народни хора и уроци по хора за деца.

"50 хиляди души се очакват на събора. Ще апелираме за дистанция постоянно, осигурени са дезинфектанти, а масите ще са на по 2 метра разстояние. Разширен е и мащабът на събитието до около 1 км. Така че ще има достатъчно дистанция между хората, във връзка с противоепидемичните мерки", каза още Костадин Димитров.

Plovdiv24.bg излъчи на живо събитието. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.


Виж коментарите (2)

Още по темата (4):
07.06.2021 60 000 са посетили събора в "Лаута"
05.06.2021 Народна музика, мирис на скара и захарен памук на събора в "Лаута"
04.06.2021 В "Лаута" започва "Народен събор Пловдив"
26.05.2021 Народен събор отново в "Лаута"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).