ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В АМТИИ - Пловдив трима се борят за едно място на предварителните изпити
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:39 / 10.06.2020Коментари (1)6306
Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" – Пловдив /АМТИИ/ ще проведе кандидатстудентски приемни изпити от 2 до 11 юли, съобщи за медиите ректорът проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак. Точните дати за различните специалности, са посочени в сайта на Академията. Дадена е пълна информация и за самата кандидат-студентска кампания в 3-те факултета – "Музикална педагогика", "Музикален фолклор и хореография" и "Изобразителни изкуства". Приемът на документите започва от 22 юни 2020 год. до посочения в сайта за съответната специалност краен срок. За повече подробности желаещите могат да се свържат и с учебен отдел.

"Въпреки, че паднаха голяма част от наложените ограничения, заради световната пандемия от Ковид-19, изпитите ще се проведат online", уточни проф. Шекерджиева. "Правим го с цел да бъдат равнопоставени кандидати от предварителните и предстоящите приемни изпити". Според ректора предварителните изпити са били изключително успешни, с деца, подготвени на много високо ниво – пълните шестици в различните изпитни етапи на съответните специалности са 45. В тази сесия са участвали основно ученици от неспециализирани училища. "Трогателно е, че младежи, които са от гимназиите по изкуства и култура, и имат право да кандидатстват само по документи, пожелаха да се явят и изпълнят материала по изпитите. И това на фона на голяма част от университети, които тази година приемат само с оценка от държавен зрелостен изпит", посочи проф. Шекерджиева.

Зам.-ректорът по научноизследователската дейност проф. д-р Галина Лардева съобщи една изключително добра новина - на предварителните изпити 3-ма са кандидатствали за 1 място. Очакванията са за още по-голяма конкуренция през юли – 8 да се борят за 1 място. Това сочи ясно, че интересът към АМТИИ е огромен, което пък е показател за високия имидж и качество на обучение в Академията. "Нашата най-добра реклама са завършилите тук таланти. Като председател на една от комисиите питах кандидатстващите защо искат да учат при нас. Повечето посочиха, че имат приятел, който вече е студент в Академията и му харесват преподавателите и високото ниво на обучение", каза още зам.-ректорът.

Според проф. Лардева кандидатите са се чувствали комфортно и спокойно, присъствайки на изпита чрез интернет приложението Classroom. Материалите те изпращали в новата онлайн платформа на Академията – G suite. "Младото поколение няма стрес от екрана на компютъра", обобщава впечатленията си проф. Лардева. "Вместо да влязат през вратата, те "влизаха" през монитора", шегува се проф. Шекерджиева. Според нея позитивната страна на дистанционните изпити е спестяването на транспортни и разходи за хотелско настаняване на кандидат-студентите. Онлайн кампанията дава възможност на желаещи да се включат от всички краища на света.

"Благодаря на двамата заместник-ректори, на деканите, които винаги мислят как да се случат нещата, а не "това няма да стане", на преподавателите и учебен отдел. С такъв екип – академичен и административен, се върви много бързо напред", убеден е ректорът. А че целият състав на АМТИИ - Пловдив е отдаден на професията сочи и фактът, че вечерта на предварителните изпити повечето са приключили работа в полунощ.  

В приложената галерия може да откриете снимки от изпитни сесии от минали години.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.06.2020 г.
0
 
 
Ха ха като студент там, самата госпожа Лардева не може да преподава като хората, академията се избира много единствено само че дава доста много за условията си и че е в Пловдив, София всички се опитват да я избягват. От тези 8 бързо ще остане 1 или 0 като видят какъв миш маш е там.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: