Ужасяващи подробности за бруталното убийство в Нареченски бани! Убийците с тежки присъди

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:38 / 16.02.2021
13126
Севдалин Боюклиев от Нареченски бани е убил съдружника си - столичния бизнесмен Венцислав Младенов, по касапски - с 3 удара на тъпото на брадвата. Както се умъртвява прасе. Явно той е имал тези умения. В такава ситуация човек действа по утвърден модел. Това заяви прокурорът Костадин Паскалев в пловдивския окръжен съд, където в момента текат пледоариите по делото срещу Севдалин и Марин Боюклиеви - баща и син, обвинени за жестокото убийство на Младенов.

"Докато родителят е нанасял ударите, синът е държал жертвата. Севдалин е казал на Марин да не гледа, защото ще пръсне кръв. Тя така или иначе е попаднала върху дясната му маратонка", описа прокурорът ужасяващата сцена. По думите му именно трите удара с брадвата са били смъртоносни за съдружника на Боюклиеви. Преди това му нанесли жесток побой по цялото тяло с ръце, крака и помощни средства - летва, крак от гардероб, пише "24 часа".

Насилието било извършено на 21 март 2018 г. в строящо се заведение в Нареченски бани на главния път за Смолян.

"По документи Венцислав Младенов се е водил като съдружник на Марин, но в действителност Севдалин е бил двигателят", посочи прокурорът.

В дългата си пледоария той описа последователно как се е стигнало до фаталния край на столичния предприемач. Още при пристигането му в Нареченски бани, за да развива бизнес със Севдалин, местни го предупредили да не захваща с Боюклиев.

Младенов обаче не се вслушал и вложил много пари в заведението. Впоследствие обаче забелязал, че започват да липсват суми. По тази причина решил да монтира камера в обекта. Боюклиеви не знаели, че устройството е работело. Младенов пък можел да наблюдава наживо какво се случва там и разбрал, че действително двамата го крадат. Той установил, че липсват около 1500-2000 лв. и на 21 март 2018 г. и поискал обяснение от Марин, който не могъл да отговори и побързал да го насочи към баща си.

Записите от камерата са показали, че Младенов е разговарял по повод на изчезналите пари със Севдалин, като е ударил по масата и го е бутнал в гърдите. "Не мога да приема, че това блъскане е пряко и непосредствено нападение срещу Боюклиев-старши, а по-скоро едно нежелание от страна на Младенов да контактува с него", заяви прокурорът.

Столичният бизнесмен е издъхнал в строящото заведение в Нареченски бани, а Боюклиеви са го увили в завеса, сложили найлон на главата и го напъхали в бидон. Натоварили го на кола и го хвърлили в реката. Трупът бил открит няколко дни по-късно, след като близките на Младенов започнали да го търсят.

Записът от камерата в заведението разкрил страшната истина за насилствената му смърт. В съда днес бе разпитан свидетелят Георги Любенов, който е собственик на закусвалня в Нареченски бани. При него няколко пъти е обядвал Венцислав Младенов. При последното си посещение столичният бизнесмен му казал:

"Хванах ги вече тия крадци. Нито пари има, нито стока. Сега отивам да се разправям с тях". Младенов говорел за луканки и меса, които внесъл от Македония и ги оставил на Боюклиеви да ги продават в павилиона към заведението. Установил обаче, че липсват и деликатесите, и парите.

Преди минути Окръжният съд се произнесе и даде 20 години затвор за Севдалин и 16 г. за сина му.

Виж коментарите (1)

Още по темата (18):
21.06.2022 Не пожалиха убийците от Нареченски бани
18.01.2022 36 г. затвор за баща и син заради убийството в Нареченски бани
04.02.2021 Убиец от Нареченски бани с брутален коментар във Фейсбук
21.02.2020 Болест отложи делото на убийците от Нареченски бани
19.12.2019 Свидетели посочиха убиеца на бизнесмена в Нареченски бани
07.08.2019 Убийството в Нареченски бани по съкратената процедура! Бащата шокира прокурора с поведението си
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).