Утре откриват "Златен ритон" в Пловдив

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
17:38 / 28.11.2019
1471
76 нови български филми ще бъдат представени с вход свободен на 24-ия Фестивал на българското документално и анимационно кино “Златен ритон" в Пловдив. Фестивалът се открива в петък, 29 ноември, в 18,00 часа в зала 1 на кино “ЛЪКИ Дом на киното" в Пловдив и ще продължи до следващия петък, 6 декември, 2019, когато ще бъдат обявени победителите.

В осемте фестивални дни за двете големи награди “Златен ритон" ще се борят 56 филма, голямата част от които са произведени с подкрепата на Националния филмов център. В програмата "Открити хоризонти“ са включени още 20 нови заглавия, създадени след предишното издание на фестивала, а четири филма на автори, които ни напуснаха през тази година, ще ни напомнят за тях.

Организатор на събитието е Националният филмов център, със съдействието на Министерството на културата, Община Пловдив и в партньорство с Българската национална телевизия.

Петима изявени професионалисти ще оценяват филмите на "Златен ритон“

Председател на петчленното жури е режисьорът Светослав Стоянов, чийто дебютен филм "Последните черноморски пирати“ е носител на голямата награда "Златен ритон“. Членове са художникът Ангел Гешев, работил 23 години в Китай, основател на галерията "Арсенал на изкуството“ в Пловдив, режисьорката Мария Аверина, с наградата за дебют на 23 ФБДАК "Златен ритон“ 2017, аниматорът и режисьор Велислава Господинова, носител на много престижни награди за авторските си филми "“Фарът“, "Кръвта“ и "Жар птица“ и проф. Надежда Маринчевска, кинокритик и изследовател.

Петимата ще трябва да изгледат 56 филма – 19 анимационни и 37 документални, и да определят награди за най-достойните сред тях.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).