Улични артисти трансформират 20 пейки в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:18 / 01.10.2018
5231
Пейката е неизменна част от града, която се намира в паркове, градски площади, пешеходни алеи, пред  самите сградите и почти навсякъде – за почивка, за разговори или просто, за да се насладиш на красива гледка. Въпреки че са ползвани от всички, доста често те биват счупени, потрошени или надраскани от самите им ползватели. По различни начини те се чупят и се превръщат в поредното нещо за негативни коментари и настроения.

В периода 1-3-ти октомври "Работилница за пейки“ ще обнови 20 пейки от градинката на ул. "Капитан Райчо" 39, намираща се срещу Национална гимназия по сценични кадри. Трансформирането ще бъде осъществено с помощта на урбанисти и експерти в областта на placemaking-a/"местоправенето“, а учениците от училището ще се включат с доброволен труд, като ще нарисуват пейките с шевици с народни мотиви. 

Поправяйки пейките, "БГ Бъди активен" ще даде алтернатива на негативните емоции и енергията ще бъде насочена в градивна посока. "Сервиз за пейки“ е проект за малки, но много забележими и въздействащи, спонтанни намеси в градската среда чрез ремонт на счупени пейки из цялата страна. До края на годината, сдружение "БГ Бъди активен" и проектът _Място/TheSpot ще ремонтират 100 пейки по територията на България. Основната  цел е да покаже самоинициативата и доброволният труд в обществена полза с цел подобряване на градската среда, като местните жители в квартала биват провокирани да се включат с доброволен труд и да заемат своето място като активни граждани.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).