ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Удължиха акция за кръводаряване заради опашка от желаещи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:25 / 15.06.2012Коментари (3)1160
©
С повече от половин час удължиха доброволческата акция за кръводаряване в Пловдив. В последните минути се заформи мини опашка от желаещи да дарят животоспасяващата телесна течност. Кампанията във връзка с Международния ден на кръводарителя бе организирана от Областният съвет на Българския червен кръст - Пловдив и мол "Галерия Пловдив" със съдействието на Кръвния център. 

Двайсетина пловдивчани дариха кръв в специално пригодения за случая кабинет в мол "Галерия Пловдив" - зад стената за катерене, до магазин "Зора" и водния атракцион "BRINC BOLL". Общото събрано количество е около 10 литра. 

"Много сме доволни от резултатите", коментира ръководителят на медицинския екип д-р Цвета Салабашева, от отделение "Кръводаряване" в Центъра по трансфузионна хематология - Пловдив. Тя допълни, че бройката на дарителите е изключителна, като се има предвид, че мястото е нестандартно - желаещите трябва сами да дойдат. Обикновено медиците от Кръвния център отиват при кръводарителите - в предприятия, университети, фирми. 

Лекарите върнаха и хора, чийто здравни показатели не разрешават взимане на кръв. Мъж с операция на сърцето и момиче с по-нисък от нормата хемоглобин, си тръгнаха разочаровани, че не можаха да се включат в благородната кауза. 

Първа дари 450 милилитра кръв Донка Колева, арт мениджър на мол "Галерия Пловдив". "Сефтето" винаги е важно за това как ще протече акцията", коментираха медиците. 
 
"Със сигурност на някога ще помогна", бяха думите на Иван Павлов, един от дарителите, който дошъл да пазарува в мола и така разбрал за акцията. За да бъде в помощ на другите в кампанията се включи и репортерът от новинарския сайт PlovdivWeek Йоанна Гагова. В първия момент лекарите за малко да върнат слабото момиче, защото кръводарителят трябва да тежи минимум 50 кг. Въпреки, че надвишава само с 2 кг тази норма Йоанна дава кръв вече за 5-ти път. А 18-годишният Христо Манов за първи път се включи в подобна инициатива. 

Всички, които не са успели да дарят кръв на 14 юни, но искат да го направят, могат да сторят това всеки вторник и сряда от 9:00 до 15:00 часа в мобилната кола на Центъра по трансфузионна хематология, паркирана отстрани на Централна поща.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.06.2012 г.
+3
 
 
Изключително хуманен жест е да се дари безвъзмездно кръв,разбира се ,в разумно количество. Имената на дарителите могат да бъдат оповестявани и това ще бъде морална награда за всеки благороден жест.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: