Удължаването на бул. "Санкт Петербург" до "Скобелева майка" няма да се случи скоро

Автор: Мариана Панчева
Коментари (6)
13:02 / 06.11.2017
12062
Организирано и подранило предизборно мероприятие. Така кметът Иван Тотев определи протестът на двадесетината пловдивчани срещу удължаването на бул. "Санкт Петербург", предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Продължението на булеварда с излаз на Скобелева майка е заложено в Общия устройствен план на града", категоричен бе Тотев. "Това е важна пътна отсечка, която трябваше да бъде реализирана още преди години. За съжаление по финансови причини и заради други приоритети на Общината този път не е проектиран и не е изграден. До края на мандата отсечката евентуално би могла да влезе за проектиране, но в никакъв случай няма да можем да го изградим", поясни той.

Не така обаче стоят нещата с отсечката, свързваща район "Тракия" с "Източен". Тотев припомни, че заедно с ректора на Аграрния университет е коментирана от няколко години, вече са започнали и процедури по даване право на Общината да вземе малка част от Ботаническата градина.

"Целта е да изградим една нормална и хубава улица с необходимата ширина, тротоари, осветление. Това е казусът, няма нищо общо с продължението на булевард "Санкт Петербург". В случая в "Тракия" явно някой се възбуди две години преди изборите. Събират хора по входовете, за да говорят неистини - това се случва преди самите избори, но две години е малко раничко, но явно това се случва", коментира още Тотев.

"Тази уличка няма нищо общо с продължението на бул. "Санкт Петербург". Много отдавна сме казали, че засега не планираме проектиране на продължението на булеварда", коментира и кметът на район "Тракия" Костадин Димитров. Той бе категоричен, че мястото е наистина тъмно и опасно и категорично трябва да се облагороди.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)

Още по темата (7):
28.04.2022 Трима мераклии да проектират продължението на бул. "Санкт Петербург"
04.01.2022 Проектират продължението на бул. "Санкт Петербург"
17.12.2021 Временният маршрут на 5 автобусни линии остава до понеделник заради реконструкцията на бул. "Санкт Петербург"
23.11.2021 Съвременен широк булевард ще свързва "Скобелева майка" с кръговото на
SPS
22.11.2021 Пак заговориха за удължаване на бул. "Санкт Петербург"
12.10.2017 Крачка напред към удължаването на бул. "Санкт Петербург" до "Скобелева
майка"
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).