Ударно полагат маркировка по новоасфалтираните булеварди в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
15:35 / 21.11.2012
5165
"Имаме материали, техника и хора и при добро време полагането на пътната маркировка по новоасфалтираните улици и булеварди в Пловдив продължава с пълна сила", заявиха от фирма "Битулайт" специално за Plovdiv24.bg. Пешеходните пътеки, стрелките и стоп линиите по тях се правят с термопластик, който е с 3-годишна гаранция.

"От технологична гледна точка е нужно движението по един новоасфалтиран участък да "поомачка" новата настилка, да избие битумът и едва тогава той е готов за маркиране, защото ако се маркира веднага, новоположената маркировка ще се изцапа. Няма точно определен срок - всичко зависи от това колко интензивно е движението по въпросния участък, но все пак трябва да минат поне 10-ина дни. Знаете, че сега в Пловдив се полага асфалт с модифициран битум по нова технология, която увеличава точката на топене. Това се прави заради очевидното затопляне на климата през последните години. Точно тази технология обаче предотвратява евентуалните щети по маркировката.

Надлъжната маркировка по бул. "Шести септември" от пл. "Шахбазян" до кръстовището с бул. "Васил Априлов" е напълно готова, а напречната, която включва стрелки, стоп линии и пешеходни пътеки е готова до кино "Фламинго". Направени са и пешеходните пътеки след киното - пред бившето управление на Горско стопанство - Пловдив и близкото училище. Тази вечер довършваме и самото кръстовище с бул. "Васил Априлов".

"Бул. "Христо Ботев" - от кръстовището с "Източен" до Сточна гара обектът е готов. Оттам до Бетонния мост: довечера изнасяме екипа и започваме да подготвяме трасето за маркиране, а утре през нощта трябва да е завършено откъм надлъжна маркировка.

Западното платно на бул. "Цар Борис III Обединител" е готово на 80-90 процента, а върху източното също има положена маркировка, но заради лошото време бяхме прекъснали работите. Но кръстовището с бившата Паголотична бременност е готово с напречната маркировка, тоест - пешеходните пътеки са направени. След полагането на надлъжната маркировка по бул. "Христо Ботев" се прехвърляме на ЦБО и докато не го завършим цялостно, няма до излезем от него.

После следва бул. "Марица юг" между моста на Герджика и Пешеходния мост. Това вероятно ще стане през другата седмица. Ул. "Васил Левски" между бул. "Дунав" и бул. "България" е готов, а когато се преасфалтира и останалата част ще се заемем и с нея, ако времето го позволява.

До 29 ноември Комисията за защита на конкуренцията трябва да се произнесе по жалбата, касаеща конкурса за хоризонталната маркировка за следващите три години, след което вече можем да подпишем договора с Общината. При добро време, което означава над 5 градуса по Целзий, сме на разположение да работим по маркировката в целия град, а не само по новоасфалтираните улици и булеварди", обясниха от "Битулайт".  


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (413):
07.12.2023 Заместник-кмет на Пловдив заговори за черен списък с фирми
20.09.2023 Дупка зейна на бул. "Шести септември" в Пловдив
21.06.2023 ВиК проверява за по-сериозен проблем заради пропадането на асфалта на кръстовище в Пловдив
21.06.2023 Дупка гълта автомобили на възлов булевард в Пловдив, сеирджии снимат
27.10.2022 Дупка на една от най-натоварените пътни артерии в Пловдив
06.10.2022 Въоръжете се с търпение! Брутално задръстване на възлово място в
Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).