Удариха UniCredit, източиха дебитни карти със заплати на пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (36)
15:59 / 20.12.2011
20509
За източване на две дебитни карти, извършени на територията на САЩ, ни сигнализира потърпевш служител на помощното училище "Стефан Караджа" в Пловдив, научи единствено Plovdiv24.bg.

Жената, която по съображения за сигурност не поиска да покаже лицето си пред нашата камера, разказа, че не може да изтегли заплатата си от 260 лв., която тя от години получава по банков път чрез дебитна карта, издадена от УниКредит Булбанк. При транзакцията на екрана на банкомата й е изписано, че сумата не е налична. Същото се случва и с нейна колежка.

"Отидохме в клона на УниКредит Булбанк на ул. "Иван Вазов" срещу библиотеката. Служител на банката ни обясни, че парите ни са изтеглени в САЩ, накара ни да попълним някакви документи и каза, че може би до 20 дни ще ни възстановят сумите", обясни пред камерата ни видимо притеснената жена.

Помощник-директорката на училището обясни, че след като е разбрала за случая, е помолила всичките си колеги да проверят сумите в дебитните си карти, но при тях такъв проблем не е установен.

"На кого да имаме вече доверие?", питаше жената...."А и как да изкарам сега празниците без пари", оплакваше се още потърпевшата.

Plovdiv24.bg се опита да открие ръководни фактори от въпросната банка за коментар. След няколко прозвънявания в софийската централа на финансовото заведение ни препратиха към пиар отдела, съветвайки ни да отправим официална молба за информация.

Служителка от клона на УниКредит Булбанк в Пловдив, в който са регистрирани картите, най-безцеремонно затвори телефона при настоятелните ни опити да стигнем до истината по случая.

"Не мога да ви дам никаква информация, съжалявам", бяха част от думите й. 

За подробности около целия случай, изгледайте видео интервюто със служителката на училището и чуйте прикачения звуков файл, документиращ разговора ни със служителката от пловдивския клон на въпросната банка!


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (36)

Още по темата (2):
23.12.2011 Внимавайте! Измамите с дебитни карти в Пловдив продължават!
20.12.2011 Unicredit: Ще се опитаме да възстановим парите на пострадалите преди Коледа за наша сметка
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).