Учители в елитно училище в Пловдив ходят неподходящо облечени? Ученици недоволстват и за униформите

Автор: Цвети Тончева
Коментари (7)
15:46 / 26.10.2022
146913
Ученици от руската гимназия в Пловдив се оплакаха, че учители "издевателстват" над тях по отношение на задължителността на носенето на униформи. 

Ето сигнала, който дойде в редакцията на Plovdiv24.bg:

"Здравейте, бих искал да ви информирам за дадена ситуация в Руската гимназия в Пловдив. Както е известно това е едно от училищата, в които носенето на униформи е задължително, като се предлага тениска, суичър и риза с вратовръзка, които учениците сами трябва да закупят. Свързвам се с вас по отношение на факта, че напоследък, при проверките за униформи, учителите издевателстват, като твърдят, че не може учениците да носят само една част (тениска) със свое собствено облекло над нея.

Те държат да се закупи и училищен суичър, което навежда на мисълта, какво ще стане през зимата, когато както директорката обяви, няма да има пари за парно. Ще трябва да мръзнем по суичъри и тениски, защото не може да имаме собствено яке отгоре?

Също така държа да отбележа, че учителите не поддържат униформен вид и участват в учебния процес по маркови дрехи, скъсани дънки и тениски с надписи, каквито на нас учениците са забранени. Не се надявам на много, но смятам, че една медия като Plovdiv24.bg може да хвърли малко светлина и да покаже на училището, че униформеният вид не е най-належащият проблем".


Plovdiv24.bg се свърза с директорката на училището Вихра Ерамян, която бе категорична, че не е съгласна с думата "издевателстване", тъй като не е имало случай на изгонени деца заради униформи, така както се е случвало в други гимназии в страната. "Това, което искаме, е да научим децата, че в живота има правила, които трябва да се спазват". 

"Те често слагат над тениската пуловер, извън униформата, с пред текст, че им е студено. Вчера например, донесохме термометър и премерихме температурата в клас, при два отворени прозореца беше 27 градуса. А те показват само якичката на тениската и казват, че са с униформа. Аз разбирам тяхното желание да не носят униформи, но във всяко училище в Западна Европа униформите са задължителни.

Ние ги учим на това, че има дрескод, който е задължителен във всяка институция.  Ако работиш в банка имаш униформа, ако си лекар - имаш бяла престилка и каквато и професия да упражняваш, навсякъде има дрескод, с който трябва да се съобразяваш. Това, което ги караме да правят, е за тяхно добро. И в живота е така  - има правила, които трябва да се спазват", каза Ерамян.

Тя обясни, че униформите не са въведени сега, те са от години. Този правилник е видян от учениците още при постъпването им в гимназията и те са го приели доброволно. Сега трябва да се съобразяват с него. Още повече, че гимназията се опитва са остане с европейски облик. 

За учителите и за тяхното облекло Вихра Ерамян каза, че учителите в Руската гимназия в Пловдив са най-стилно облечени. "Има колеги, които дори ходят облечени в ученическите униформи. Казано им е да са в добър външен вид и той е наистина такъв", добави директорът на езиковата гимназия Вихра Ерамян.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).