Учители от Търговската гимназия в Пловдив станаха още по-добри

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:42 / 12.12.2018
11155
Бивши и настоящи ученици от
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Спечеленото финансиране по програма "Еразъм+“, ключова дейност 1 "Образователна мобилност за граждани“, сектор "Училищно образование“ и сектор "Образование за възрастни“ – 2018 г. предостави възможност на 6 учители от Националната търговска гимназия - Пловдив в две групи да преминат  едноседмичен обучителен курс във Флоренция, Италия  на тема "Дигитални технологии и креативност – за съвременно професионално училище“. 

През месец ноември в рамките обучението  на тема "Уеб решения за класната стая“ Мариана Филипова /заместник директор и преподавател по информатика/, Мария Грозева /главен учител и преподавател по информатика/ и Татяна Делгадо /старши учител по английски език/ обогатиха знанията и практическите си умения по отношение на съвременните дигитални технологии в класната стая, чрез което ще се подобри и ефективността на работата на учителите. Курсът се фокусира върху уеб решения като Edmodo, Google образователни инструменти, онлайн Quizzes и други. 

В обучителен курс през декември на тема "Управление на класната стая: нови методологии, ефективна мотивация, стратегии за сътрудничество и оценка“  участниците от втората група Владимир Баев /старши учител по история/, Николай Митев /старши учител по информатика/ и Любомир Трифонов /старши учител по български език и литература/ обогатиха знания си за ефективното управление на класната стая, чрез което ще насърчат ангажираното обучение и екипната работа на учениците, използвайки най-новите дигитални инструменти. 

Чрез интерактивни и ангажиращи дейности участниците научиха как да стимулират мотивацията, да установяват правила за класната стая, да дават ясни инструкции, да наблюдават, да развиват отношения, да прилагат работа по двойки и групова работа, да насърчават учениците да осъзнават собственото си поведение в класната стая. По време на курса бяха представени и предимствата на метода Flipped Classroom и как той може да се използва като нов метод на ефективно преподаване.  

Благодарение на усвоените нови знания и техники беше повишен капацитетът на учителите за провокиране на промени, модернизиране и отваряне на гимназията към европейския опит и бяха създадени условия за последващо иновативно развитие на Национална търговска гимназия -Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).