Ученик от Автото се изгаври с полицаи в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
09:11 / 30.09.2020
22436
Зрелищно задържане на четирима непълнолетни младежи в Пловдив. След продължителна гонка по главни улици и булеварди те са били блокирани от полицията в центъра на града. Оказало се, че става въпрос за 16-годишен ученик от техникума по автотранспорт и трима негови спътници.

Зрелищният екшън се е разиграл в неделя следобед. Автопатрул на Пътна полиция се опитал да спре със стоп палка червен мерцедес, който преминал с висока скорост през кръстовището на булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Източен". След близо 4-километрова гонка, автомобилът с четирима души в него е блокиран в района на пазара.

"Не искаха да слязат от автомобила, дърпаха вратите, което наложи използването на помощни средства - белезници. Водачът на 16 години няма как да има шофьорска книжка", казва главен инспектор Виктор Празов - началник на "Охранителна полиция" – Пловдив.

Младежът, управлявал автомобила, е откаран за разпит в Четвърто районно управление на полицията.

"Дава обяснение, че е взел ключовете, без да е питал родителите си, но фактът, че го е направил, че си е позволил да се качи на 16 години, е достатъчен. Той е застрашил неговия живот, живота на спътниците, които са били с него и всички участници в движението. И най-вече на всички служители, които са имали пряка опасност за своя живот", допълни инспектор Празов.

След задържането неправоспособният водач е тестван на място за алкохол и наркотици, като и двете проби се оказват отрицателни.

"Съставен е акт за административно нарушение по три точки - за неправоспособен водач, не спира на подаден сигнал от полицейския служител и управлява нерегистрирано МПС, тъй като МПС-то е било с изтекли транзитни номера, а именно през месец юли е изтекла регистрацията", добавят от МВР.

Началникът на "Охранителна полиция" - Пловдив отправи призив родителите да разговарят със своите деца, за да не се допуска втори такъв инцидент, който може да бъде фатален, пише още "Нова".

Виж коментарите (26)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).