Ученици поемат грижа за едно от тепетата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:10 / 12.11.2009
2122
Шефство върху едно от тепетата ще поемат двайсетина ученици от езиковата гимназия "Иван Вазов", се разбра при срещата на техни представители с главния еколог Христо Минков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Те ще се грижат за хълма под личното негово ръководство.

"Учениците ще се ангажират с постоянната поддръжка на природната забележителност. Ще почистват алеите, ще боядисват пейките, ще залесяват", изброи някои от предстоящите дейности Минков.

Двайсетината ученици участват, заедно със свои връстници от Италия, Полша и Турция, в международния екологичен проект "Мултикултурен мост към осъзнаване на проблемите на околната среда", финансиран с 20 хиляди евро по програма "Коменски". На предстоящото си посещение в Италия пловдивската група ще представи екологичните проблеми на общината. Подробности от Минков и експерти от дирекция "Екология" учениците научиха за проблемите с качеството на атмосферния въздух, с шумовото замърсяване и битовите отпадъци.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).