Ученици от Търговската ще карат практика в италиански фирми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:07 / 28.03.2017
7287
Бивши и настоящи ученици от
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Един български поет, непопаднал в учебните програми - Александър Геров, твърди, че на човека могат да му отнемат всичко освен свободата да разполага с времето. Група млади и амбициозни "господари" на времето, водена от компетентен преподавателски екип на Националната търговска гимназия-Пловдив, пое по пътя към свободата на познанието, като се включи в прокт на програма "Еразъм+" за мобилност на обучаеми. Уверени, че не е задължително да си велик, за да започнеш, но задължително трябва да започнеш, за да станеш велик.

Две групи по 20 ученици от специалностите "Бизнес администрация, Оперативно счетоводство и Икономическа информатика" се отправят към своята първа цел - производствена практика в италиански фирми. Стажът е с продължителност от четири седмици през месеците април и май, в резултат на който учениците ще валидират своите компетентности чрез получаване на сертификат Europass (документ, описващ знанията и уменията, придобити в друга европейска страна).

Любезен домакин и коректен партньор във времето за овладяване на нови познания е организацията YouNet в Болоня. Началото е поставено, но пътят е дълъг и всяка стъпка по него носи удовлетворение и дава време и сили за следваща. Учениците от първа група завършиха успешно предварителната професионална и езикова подготовка - по английски и италиански език, за което на 28.03.2017 г. получиха сертификати за преминатото обучение от директора на НТГ Славейка Иванова. Пожелаваме успех на първа група, която заминава на 02.04.2017 г. с ръководители Мариана Филипова и Теодора Стойчева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"
Полицията в Пловдив подхвана джигитите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).