Ученици от Руската смаяха жури

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:17 / 08.06.2016
7929
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Иван Вазов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Единадесетокласниците от ЕГ "Иван Вазов" - Йолена Гешева, Бирсен Алиманова, Георги Стоянов, Димитър Тодев, Иван-Асе Василев, Георги Земярски, спечелиха правото да представят България на международен форум за младежки учебни компании в Швейцария.

Със своето изобретение - книгосвет младежите от Руската смаяха журито в провелия се младежки бизнес форум "Изгряващи звезди" в София.

Оригиналната презентация на иновативния ученически продукт, успешната маркетингова стратегия, стриктният финансов отчет, и чарът и амбицията, с които учениците демонстрираха изобретението си, бяха ключът към победата им. 

Спечелвайки първото си място, учебната компания ЛЕА, основана от младежите, взе и друга голяма награда - 10 000 евро от "Ню Бояна Филм Студиос", позволяваща им заснемането на професионален филм, промотиращ уреда им.

Съвсем нова разработка на учениците с ръководител инженер Огнян Димитров от ОДК Пловдив е екосвет - книгосвет, зареждащ се от соларен панел. Така уредът вече е и екологично насочен. Шестимата създатели на компанията с вълнение разказват, че предвиждат и бъдещи подобрения на продукта си. 

При обявяване на наградите журито поздрави всички 500 ученици, участвали в надпреварата и с радост отличи избора си на пловдивски ученици да представят България на елитния бизнес форум в Швейцария.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).