ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ученици от Математическата представят свои проекти в Синята къща
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:26 / 26.09.2014Коментари (0)1417
©
Бивши и настоящи ученици от
ОМГ "Акад. К. Попов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От 16:00 ч. днес ученици от ОМГ "Акад. Кирил Попов" ще представят в Синята къща два свои проекта, свързани с културно-историческото наследство.

Единият от проектите, който предстои да бъде представен, е Fast Track - интернет приложение, оптимизирано за мобилни устроива. Целта на този проект е каталогизиране на историческите обекти в Пловдив, предлагане на лесна и достъпна информация за тях, както и GPS опътвания чрез Google Maps. За повечето обекти в проекта авторите Кристиян Терзиев и Владимир Димов изработват и детайлни 3D модели.

Вторият проет на учениците от ОМГ "Акад. К.Попов" - Пловдив е "Виртуален музей", замислен от Симеон Марлоков, Ванина Божилова и Анна Иванова под мотото "Да се върнем отново в музеите". Този проект има за цел да даде въжможност за допир с културно-историческото наследство на Пловдив и да възроди интереса към неговата многовековка история. Така например, възтановката на РИМ - Пловдив позволява да влезем и да разгледаме залите и виртуално да бъдем завладяни от тях. 

Непосредствено след представянето на проектите, от 17:30 ч. в съседната Данчова къща (ул. "Арх. Христо Пеев" 2) ще се открие изложбата "Щрихи към творчеството на Георги Данчов - Зографина" . Проектът е на ГХГ - Пловдив и е посветен на 106 годишнината от смъртта на художника и представя както негови портретни творби (на княз Александър Батемберг, на Васил Левск, на Александър II, нa цар Иван Асен II, автопортрет), така също и негови стенописи (от Араповския манастир) и икони, създадени в по-ранен етап от неговия живот, гравюра "Свободна България". 

Едно от най-вълуващите събития в програмата на празниците предстои да се случи днес от 18:30 ч. - а именно откриването на V Есенно издание на МФ "Дни на музиката в Балабаовата къща". Поради неблагоприятните климатични условия концертът се премества в АУЛАТА на АМТИИ - Пловдив. 

Поради лошото време се измества и фолклорният концерт "Кристално чисто" с участието на Академичния ансамбъл на АМТИИ - ПЛОВДИВ. Концертът ще се състои от 19:00 ч. в Концертна зала - Пловдив. 

От специалната филмова програма от колекцията "Това е България", която културен център"Бялата къща" (ул. "Пълдин" 12) представя на пловдивчани за Празници на Стария град 2014 г. днес от 17:00 ч. е ред на "Духът на българите" - един филм за духовното изграждане на онази амалгама от светоусещане, толерантност и синхрон с природата, която е сполотявала хората по тази земя през вековете. Именно затова, макар и сплетен от езичество, християнство и всякакви мистични учения, огненият дух на българите продължава ярко да свети сред етническото пъстрило на Балканите.

Видеокаталогът "Това е България" е медиен проект на "Глобус Медия Груп", който дава възможност страната ни да стане част от общата европейска и световна история, да се заговори за нея с позитивна нагласа, да се популяризират и визуализират култура, история, бит и позитивните резултати на българите пред европейска и световна общност страната ни да се утвърди като част от глобалната медийна мрежа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Хороскоп за деня
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: