Учат съдии как да работят по-добре с медиите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:42 / 02.11.2009
901
Да се изработи наръчник за съдиите как да работят с медиите, решиха участниците в семинара "Медийно отразяване на съдебни дела с висок обществен интерес", проведен в Пловдив през уикенда. Той бе организиран от Окръжен съд-Смолян и фондация "Аденауер". Участваха над 20 съдии и журналисти от Пловдив, Хасково, Смолян и Пазарджик.

"Наръчникът ще се изготвя със средства на американска фондация, като съдържанието му ще бъде обсъдено от председателите на съдилищата модели у нас на 10 декември т.г.", обяви председателят на Окръжен съд-Смолян Любен Хаджииванов.

Как сега се отразява дадено дело зависи изцяло от добрата воля на съответния съдия. Лекторът на семинара Манфред Протце, дългогодишен съдебен репортер, член на УС на Съюза на журналистите в Германия, призова медиите у нас да влязат в обща унифицирана саморегулираща се система, а не както е в момента - едни спазват етичен кодекс, а други - не.



Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ


Източник: в. "Труд"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин: Надявам се с това предложение поне да имаме някакъв...
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).