УМБАЛ "Свети Георги" вече с високотехнологичен ехокардиограф

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:17 / 19.12.2016
3752
Изпълнителният директор на УМБАЛ "Свети Георги" проф. д-р Карен Джамбазов и ректорът на Медицински университет - Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, дмн, прерязаха днес лентата на високотехнологичен ехокардиограф в Клиниката по кардиология на университетската болница.

Апаратът, който е последен модел в своя клас, General Electric Vivid E95, и е единственият до момента в България днес официално бе пуснат в експлоатация.

Той е закупен от Медицински университет - Пловдив за лечение на пациенти на УМБАЛ "Свети Георги" и за академичното развитие на лекарите, голяма част от които са преподаватели във висшето училище.

Осигурената високотехнологична апаратура е илюстрация на доброто сътрудничество между университета и болницата, каза пред присъстващите официални гости днес началникът на Клиниката по кардиология проф. д-р Федя Николов.

Качеството на медицинската услуга се постига с добра база и добри кадри, подчерта днес на церемонията ректорът на МУ - Пловдив проф. Костянев. Той пожела успех на лекарите, които ще използват апарата в ежедневната си работа.

Изп.-директор проф. д-р Карен Джамбазов благодари от името на болницата за закупуването на високотехнологичния ехокардиограф и увери лекарите от Клиниката по кардиология, че както Медицинският университет в Пловдив, така и ръководството на УМБАЛ "Свети Георги" винаги ще подкрепят техните инициативи в полза на пациентите.

"Имам доверие в тази болница като цяло и в частност на Клиниката по кардиология", каза областният управител Здравко Димитров, който също бе сред официалните лица на събитието.

"Високотехнологичният ехокардиограф е жизнено необходим за работата на клиниката. Ние лекуваме пациенти от цяла Южна България", обясни проф. д-р Федя Николов.

Новата придобивка ще се използва за образна диагностика при сърдечносъдови заболявания, особено при решаване на тежки диагнози. Проф. д-р Федя Николов разказа, че още докато е бил в тренировъчен режим, апаратът е помогнал да се постави точна диагноза на няколко пациенти, единият от тях 36-годишен мъж, при когото благодарение на новата техника навреме е направена операция в Клиниката по кардиохирургия на УМБАЛ "Свети Георги" и е съхранена сърдечна клапа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Две коли се удариха в Пловдив
Един от най-влиятелните политици в Европа пристига в Пловдив
Този театър принадлежи на бъдещето! Спектакъл на пловдивската дра...
Освободиха от ареста 19-годишния шофьор, обвинен, че е летял в Пл...
Това е 19-годишният "Шумахер" от Пловдив, син е на известен нотар...
Катастрофа на известно кръстовище в "Северен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).