УМБАЛ "Свети Георги" актуализира сертификата си по ISO 9001:2008

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:47 / 21.06.2010
2241
Актуализация на сертификата по стандарта ISO 9001:2008 получи Университетска болница "Свети Георги" от сертифициращата организация "SGS-България", съобщиха от здравното заведение. Това означава, че от въвеждането на международната система за управление на качеството през февруари 2008 г. досега болницата продължава да предлага качествени медицински услуги, каза изпълнителният директор доц. д-р Божидар Хаджиев.

Общо 13 здравни институции в България имат въведена система за управление на качеството, но УМБАЛ "Свети Георги" е първата сертифицирана университетска болница у нас и първото лечебно заведение, което е получило сертификат за всички свои клиники и звена - за диагностична, лечебна и научна дейност, както и клинично изпитване на лекарства, подчертаха от "SGS-България".

Тъй като ISO 9001:2008 удостоверява качеството, съгласно европейските директиви и специфичните правила и норми, сертифицираните дейности се проверяват постоянно и ежегодно се извършва актуализиране. Новият сертификат сега е валиден до февруари 2011 г.

Системата за управление на качеството стандартизира изискванията на пациентите и позволява да се следи изпълнението им. По същество това са набор от правила, чието спазване гарантира постоянство на извършваните дейности. УМБАЛ "Свети Георги" успешно обучава и възпитаници на Медицински университет - Пловдив, който е първото сертифицирано по този стандарт висше медицинско училище в България.

Ползата от ISO 9001:2008 е, че се поддържа постоянно качество на здравните услуги, непрекъснато прилагане на добри практики и грижи за пациентите, коментираха от УМБАЛ "Свети Георги". Това е и международно признание за модела на управление на болницата, добавиха оттам.

Сертификатът не е като познатите до момента в България акредитации, които се дават за години напред и за които никой не търси сметка до изтичане на срока им, подчертаха от болницата. От началото на 2008 г. досега проверките на "SGS-България" са постоянни, като одитиращите екипи непрекъснато дават препоръки за по-голяма ефективност и подобряване на качеството.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забраниха продажбата на алкохол в "Централен" в изборния ден
Нов завод до Пловдив на първия китайски инвеститор в областта на ...
ГЕРБ закри предизборната кампания в Пловдив
Иван Петков: Не трябва да позволяваме на въшни фактори да определ...
Вики Радева: Нека да не позволим всичките усилия на г-н Борисов т...
Танер Али: Огромно е вълнението да представлявам пловдивчани – св...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).