УМБАЛ "Пловдив" купи първата модерна апаратура със собствени средства

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
16:25 / 09.06.2020
5410
Началникът на Клиниката по урология в "УМБАЛ-Пловдив" проф. д-р Димитър Шишков представи пред пловдивските медии новата уникална апаратура за диагностика и оперативно лечение на тумори на пикочо-отделителната система, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Апаратурата е монтирана и с нея вече са извършени 650 операции. "Новата апаратура е с три различни вида филтри, които променят цвета си в самата кухина и може да се установят и най-малките туморни формации, както и наличие на  патологично кръвоснабдяване" - обясни професорът.

Медицинската техника е от най-висок клас. Подобна има в още една болница в Южна България, частна, където не се оперират тежкоболни.

Проф. Шишков призова хората да си правят профилактични прегледи, за да се "хващат" заболяванията в ранен стадий. "Успехът ни е огромен, защото преживяемостта на тези раковоболни е над 18-20 години. От началото на годината сме проследили над 40 болни" - коментира той. 

Новата апаратура е първата закупена със средства на болницата, което се случва за първи път от най-малко 15 години. Досега оборудването е осигурявано с дарения от големи фирми и частни лица. "Ръководството показа, че уважава най-работещото място в болницата. Ние имаме изключително голям оборот от пациенти, с много висок бюджет, който печелим към самата болница. Новата политика на ръководството е, че пари ще се дават там, където се работи истински, а не с химикал" - каза лекарят.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).