
ЗАРЕЖДАНЕ...
УХТ откри тържествено учебната година за задочниците | |||||||
| |||||||
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си. Наложил се като авторитетен академичен център през годините, ВУЗ-ът продължава да развива програмите си за качествено обучение не само за бакалаврите и магистрите, но и за следдипломните квалификации на младите специалисти. "Айнщайн е казал: Всяко постижение в науката започва с опита и завършва с него. Този опит ще намерите тук, в аудиториите на Университета по хранителни технологии", каза още проф. Динков. По традиция той връчи на приетите с най-висок бал студентските книжки, заедно с Пътеводителя на първокурсника. Сред първите, получили студентските си книжки бяха Емил Петков и Мариела Михайлова от специалност "Туризъм", Георги Стоев - "Компютърни системи и технологии" и Иван Димитров от "Автоматика и информационно управляваща техника". Университетът по хранителни технологии прие над 300 студенти, обучаващи се задочно през 2013-2014 година. Учебната 2013-2014 бе тържествено открита на в аула "Проф. Милен Бешков" днес. 163-ма бакалаври ще се обучават задочно с държавна поръчка, 20 са с платено обучение. При магистратурите 35 са с държавна поръчка, а 120- платените. Припомняме, че за
УХТ отчита сериозни резултати не само по отношение на приема, но и на реализацията на кадрите си. Между 60 и 70 процента от студентите, завършили Университета по хранителни технологии се реализират професионално в сектора, за който са били обучавани. "86 на сто от технолозите по вино и пиво започват работа още през първата година от излизането си от висшето учебно заведение", посочи ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д.т.н. Кольо Динков. |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg