Търсят се доброволци за изграждане на спортна площадка на Младежкия хълм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 24.08.2019
2606
Приключенският център на Младежкия хълм и сдружение "БГ Бъди активен" приканват жителите на Пловдив, които обичат да спортуват и да се разхождат на Младежкия хълм в града, да се включат като доброволци в изграждане на зона с фитнес уреди на хълма. Дейностите по монтирането на фитнес уредите,  които ще могат да се ползват от всички посетители на района ще се случат днес и утре.

Спортната площадката е стъпка от дългогодишния процес на облагородяване на мястото от Приключенския център и сдружение "БГ Бъди активен". Уредите са осигурени преди три години по програмата за насърчаване на физическата активност NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура ISCA, партньор на БГ Бъди активен. Превръщането на Младежкия хълм в пространство, удобно за спорт и разходки за всички пловдивчани, е една от целите на проекта. През миналите години подобни площадки бяха изградени от БГ Бъди активен в Смолян и Чепеларе. Глобални намеси в градската среда с участието на местни жители и доброволци бяха направени в още над 20 града в страната. Местните общности сами изградиха и продължават да поддържат различни зони за спорт, отдих и срещи. Подобни инициативи превръщат градовете в по-добри места за живеене и мотивират жителите да бъдат креативни и отговорни към заобикалящата ги среда.

Доброволци от инициативата "Аз, Ти, Пловдив!" на сдружение "БГ Бъди активен" и от Приключенския център ще направят изкопите и монтажа на уредите и ще бъде поставена настилката на площадката. Освен дейности по монтажа ще бъдат извършени и други допълнителни дейности като подрязване на дървета, косене на трева и подготовка на алея за цветя. Желаещите да се включат като доброволци могат да дойдат на място или да се свържат предварително с организаторите в страницата "Аз, Ти, Пловдив!" във Фейсбук.

Една от дългосрочните цели на платформата "Аз, Ти, Пловдив!" е да бъдат облагородени няколко публични зони в града с участието на жителите, като една от тях е  именно Младежкият хълм, като дейностите по облагородяване вече стартираха и през изминалия месец, заедно с детска архитектурна работилница бяха поставени нови места за сядане от дървени палети и кошчета за отпадъци, а заедно с доброволци бяха боядисани надрасканите площи на центъра, както и почистени и възстановени пътеките наоколо. В момента, по време на всяко събитие случващо се на поляната,  идеи за облагородяването на пространството, на база, на които ще бъде осъществена и цялостната трансформация на мястото, като идеи и желания ще се събират днес и утре.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).