Кварталът на творческите индустрии "Капана" приема вкусовете и ароматите на турската кухня, съобщава
Plovdiv24.bg.
"Пловдив е кръстопът на етноси, където се срешат най-различни култури. А когато говорим за култура, няма как да пропуснем храната, променяща вкуса и вида си в различните общности. С Деня на турската кухня и култура - КЕРМЕС, целим да представим и запознаем пловдичани с една ориенталска кухня", разказват организаторите.
Турската кухня е една от най - разнообразните в света. Тя е повлияна и от Изтока, и от Запада. Микс е от арабска, средиземноморска и типично балканска кухня. Това разнообразие има много дълбоки корени - както географски, така и исторически. Турция лежи на кръстопътя между Европа, Азия и Арабския полуостров. Което пък дава възможност на много култури да съчетаят характерните особености на националните си кухни и да я превърнат в една от най-богатите в света.
Така пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на екзотични аромати, пикантни подправки, изобилие от мезета, богати салати, печени и задушени меса, пилафи, сладкиши и типични напитки.
Стартът на фестивала е от 16 часа в Капана.