Търси се кой да направи План за градска мобилност за над 350 000 лв. без ДДС

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
09:27 / 19.02.2022
2844
Община Пловдив обяви обществена поръчка за разработване на План за устойчива градска мобилност, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Целта на ПУГМ е да удовлетвори нуждите от мобилност на хората и бизнеса във всички населени места на територията на общината за по-добро качество на живот. Пита се в задачата - колко са населените места, включени в община Пловдив?

Иначе, в условията за кандидатстване е записано, че ПУГМ трябва да отразява насоките в Общия устройствен план на града, който от своя страна е в процес на изменение. Планът за устойчива градска мобилност обхваща десетгодишен период - от 2022 до 2032 година. Той трябва да зададе рамката за основните насоки за устойчиво развитие на мобилността в града, както и за възможностите за кандидатстване по европейски програми за финансиране развитието на обществения транспорт. 

Основните цели на Плана са пет: достъпност, сигурност, опазване на околната среда, транспортни иновации и ефективност, качество на живот. Документът  трябва да обхваща основните направления на градска мобилност: обществен градски транспорт, интермодалност, улична мрежа, автомобилно движение, паркиране, пешеходна мрежа, велосипедна мрежа, интелигентни транспортни системи, електрически превозни средства.

Основната цел е постигане на устойчива градска транспортна система чрез обезпечаване на достъп до работни места и услуги за всички; подобряване на безопасността и сигурността; намаляване на замърсяванията, парниковия ефект и консумацията на енергия; подобряване на ефективността и ефикасността на транспортирането на хора и стоки; повишаване на привлекателността и качеството на градската среда.

Изпълнителят ще трябва да направи преглед на действащото законодателство, да направи графично лого на ПУГМ, да проучи и анализира съществуващата ситуация, да идентифицира заинтересованите страни, да представи визия на ПУГМ и концепция за развитие на основните направления на градската мобилност. Задължен е да направи предложения за проекти, мерки и действия, да оцени икономическите ползи от реализацията на ПУГМ, да проведе обществени консултации. Срокът за извършване на дейностите е 12 месеца.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 351 666,67 лв. без ДДС. Подаването на оферти е до 14 март включително.

Виж коментарите (3)

Още по темата (105):
13.04.2024 Заради "Марица" и "Родопи" искат да променят Плана за устойчива градска мобилност на Пловдив
04.04.2024 Поредна зона в Пловдив с еднопосочно движение
23.03.2024 Пловдивчанин: Искам по-бързо да стигна до работа, какви са тези светофари?
09.03.2024 Шофьорка се ядосва и псува, гази закона в еднопосочна улица
04.03.2024 Еднопосочно движение изнерви 10 000 души в Пловдив
24.02.2024 Слагат светофар на кръстовището, на което напоследък станаха най-много катастрофи
Още новини от Новини от Пловдив:
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).