Тръгваме на училище в... Гугъл

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
15:15 / 11.03.2017
7968
Пловдивските училища влизат в Гугъл, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"7 учебни заведения дигитализираха учебния си процес още миналата година чрез безплатната образователна платформа на Гугъл", разказа зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.

Изключителното нововъведение е по програмата "Дигитализация на учебния процес", която пък е част от голямата стратегия на Общината, касаеща образованието в града под тепетата в следващите 3 години. Целта е включване на всички общински училища.

"Още от миналата година започнахме да помагаме на училищата с въвеждане големите платформи на Google за изнасяне на учебния процес в "облака", разказа в началото на годината за Plovdiv24.bg Стефан Стоянов.

"В последните 10 години тези компании инвестираха милиарди за образование, а платформите им вече са преведени на български. Затова започнахме и програмата."

Какво включва процесът - всичко: от достъп до имейли, до виртуални уроци, онлайн презентации, онлайн даване на домашни, достъп на родителите до учебното съдържание, споделяне на съдържание между учители...

"Така е и много по-интересно за учениците. Това са сериозни технологии, но реално се ползват много лесно. Даваме една закачка на децата, че ученето може да е интересно. Вече никой не ползва черната дъска. Истината е проста - училището загуби битката със смартфоните, всяко дете има и няма как да го спреш.

По-хубаво е смартфоните да бъдат използвани за образователни цели, отколкото да се събират на вратата. Затова, например, трябва да има безплатен Wi Fi във всяко училище, да има нови технически решения за образованието. Изкушенията към децата са огромни и когато влязат в една класна стая, непроменяна с десетилетия, става скучно", коментира Стоянов.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).