Трогателна история за пловдивчанин, посветил живота си на болната си съпруга

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:21 / 03.02.2017
14825
Кольо Бонев от Пловдив е посветил своя живот на болната си от Алцхаймер съпруга. Наричат болестта "крадеца на самоличности", защото разрушава мозъка и убива интелекта дотолкова, че болните не познават дори близките си.

В тази реалност живее съпругата на Кольо, Елисавета, повече от десетилетие. Преди пет години тя губи способността да ходи и да говори. Единственият, който остава да се грижи за нея, е съпругът й - децата й я изоставят.

"Отначало ми беше тежко. Реших, че след като се пенсионирах, всичко друго съм направил за себе си, работил съм и сега остава да посветя времето си на момичето, което обичам", споделя той.

Болестта й взима почти всичко, но не и любовта. И до ден-днешен Кольо продължава да я нарича "моето момиче". Приел като своя мисия да помага на другите, всяка седмица Кольо ходи в дома на 80-годишната Петранка, чийто 60-годишен син е с детска церебрална парализа, но той никога не оставя за дълго само "своето момиче".

Той казва, че никога не би заменил живота си за друг, защото този го е направил щастлив. "Когато видя, че се усмихва, когато видя, че очичките й светнат... И винаги я целувам, винаги й казвам, че я обичам".

Източник: btv


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).