Трио се споразумя с прокуратурата по наркодело! Синът на обвиняем стана негов защитник

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
12:17 / 12.08.2019
6497
Тримата подсъдими Георги Костадинов, Руслан Йосифов и Виктор Янков сключиха споразумение с прокуратурата по време на разпоредителното заседание в Окръжен съд Пловдив, предади репортер на Plovdiv24.bg. Те бяха обвинени, че на 30 януари тази година в Кричим и в Пловдив в съучастие като извършители, а обвиняемия Георги Костадинов и при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително са държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество в големи размер и- хероин с общо нето тегло 484,32 грама, на стойност 77 491 лв. и 20 ст. – престъпление по чл. 354а ал.2 изр.1 и т.4 вр. с ал.1 пр.1 вр. с чл. 29 ал.1 б. А вр. с чл. 20 ал.2 вр. с ал.1 от НК за обвиняемия Георги Костадинов и престъпление по чл. 354а ал.2 изр.1 вр. с ал.1 пр.1 вр. с чл. 20 ал.2 вр. ал.1 за обвиняемите Руслан Йосифов и Виктор Янков. Георги и Руслан живеят в Кричим, докато Виктор е роден в същото населено място, но живее в Пловдив.

Съдията разпореди 15-минутна почивка по време на заседанието, за да имат възможност обвинението и защитата на подсъдимите да постигнат споразумение. В крайна сметка Георги Костадинов е осъден на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 10 000 лева. Съдията му определи първоначален строг режим.

Руслан Йосифов получи 2 години и 5 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 5000 лева. Виктор Янков е осъден на 2 години лишаване от свобода без наложена глоба. За тях е определен първоначален общ режим.

От присъдите на тримата се приспада периода от задържането им до влизане в сила на присъдите. Припомняме, че тримата бяха задържани на 30 януари. Костадинов, Йосифов и Янков трябва да платят и разноските по делото.

По време на заседанието се стигна и до любопитен момент. Синът на Руслан Йосифов – Хюлветин влезе в ролята на негов защитник. До тази ситуация се стигна, след като адвокатът не подсъдимия не се появи в съда, защото не е платена таксата. Пред съдебната зала с трепет новини очакваха около 20-на роднини на подсъдимите.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).