ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Три големи научни форума провеждат едновременно в МУ Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:18 / 22.04.2023Коментари (0)1400
Три големи научни форума се провеждат едновременно в Медицински университет-Пловдив – "Дни на медицинската наука“, "Наука и младост“ и "Наука и практика – ръка за ръка“.

Студенти, докторанти, млади учени, доценти и професори ще покажат научния си капацитет и своето професионално развитие и така ще затвърдят авторитета на Университета ни като водещ в научноизследователската дейност.

"Представените вътреуниверситетски проекти в настоящото издание на "Дни на медицинската наука“, финансирани след класиране в проектните сесии, са още едно доказателство за успешното осъществяване на колаборация и интердисциплинарност между предклиничните и клиничните катедри и за постигането на значими научни резултати и приноси на различни структури, което е тенденция за МУ-Пловдив“, заяви зам.-ректорът по научноизследователска дейност проф. д-р Благой Маринов.

Той е убеден, че споделянето на идеи, различни мнения и разработки по значими въпроси ще стимулира любознателност и стремеж към знание.

През уикенда продължава конференцията "Наука и Младост". Тя е организирана от университетското Младежко Научно Дружество "Асклепий", под егидата на ректора проф. д-р Мариана Мурджева.

"Изданието тази година е с международно участие, което е признание за професионализъм, актуалност и значимост на форума. Академичното ръководство на Медицински университет – Пловдив винаги е подкрепяло и насърчавало съзидателното начало.“, каза още проф. д-р Благой Маринов.

В рамките на форума студенти, докторанти и млади учени ще имат възможност да покажат своето развитие в областта на медицината, денталната медицина, фармацията, общественото здраве, здравния мениджмънт, сестринските грижи и здравните грижи.

"Конференцията "Наука и Младост" се оценява високо и е с широка популярност сред академичната медицинска общност, защото се е превърнала в отличителна традиция на нашия университет", заяви ръководителят на Катедра "Медицинска биология“ проф. д-р Виктория Сарафян.

Жури ще оценява най-добрите разработки. Те ще бъдат отличени с покана за публикуване в биомедицинското международно списание на МУ - Пловдив - Folia Medica. Награда на ректора на Медицинския университет ще получи най-високо оценената разработка сред класираните на първо място от всяка секция.

За поредна година Факултетът по дентална медицина на МУ-Пловдив и Районната колегия на Български зъболекарски съюз в Пловдив организират съвместно VI-тия Научен конгрес "Наука и практика – ръка за ръка“, който продължава до 23-ти април. Тази година форумът събра изтъкнати дентални специалисти като лектори и презентатори и над 650 регистрирани участници.

Огромният интерес към трите научни форума показва, че броят на младите хора от МУ-Пловдив, които желаят да се занимават с наука, нараства с всяка изминала година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: