Три дни акушер-гинеколози дискутираха в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:11 / 29.11.2009
1743
Завърши първата национална конференция на акушер-гинеколозите от доболничната помощ. Три дни в парк-хотел „Санкт Петербург" в Пловдив специалистите представяха актуални теми от съвременното състояние на акушерството и гинекологията. На заключителното заседание лекарите приеха декларация, която ще бъде адресирана до Националната здравноосигурителна каса.

С тази декларация се искат изменения в сега съществуващите здравнонормативни документи. Предлага се равен брой на първичните и вторични прегледи и премахване на разликата в заплащането. Да настъпят изменения в пакета от акушеро-гинекологични услуги, се иска още в декларацията.

В нея се настоява и Националната здравноосигурителна каса да организира и заплаща задължителните следдипломни квалификационни курсове за акушер-гинеколозите. Да бъдат безплатни всички изследвания за бременни, е друго предложение в декларацията.

По време на форума доц. Мария Малинова от Медицински университет-Пловдив, предложи градът да стане център на взаимодействие между акушер-гинеколози и педиатри. С педиатрична тема, касаеща акушер-гинеколозите, завършиха и презентациите. От изложението на педиатрите доц. д-р Тоньо Шмилев и д-р Атанас Петров стана ясно, че жените трябва да търсят консултация със специалисти по предродилна диагностика, което е важно за бъдещето на плода.

В пожеланията за следващите конференции бяха направени предложения за навлизане на интердисциплинарни теми и научна комуникация между специалистите в съответните области. Следващият форум на акушер-гинеколозите от доболничната помощ ще бъде в края на февруари 2010 г.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов
Официално: "Рогошко шосе" е отворено за движение
Полицаят, взел 50 лева подкуп, бил награждаван за отказан подкуп
"Дефиле вино и гурме" започна в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).