Тренинг по проект "Правосъдие близо до хората" ще се проведе в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:07 / 21.02.2012
1340
Центърът на НПО в Разград организира двудневен тренинг по проект "Правосъдие близо до хората: втора фаза". Тренингът ще се проведе на 23 и 24 февруари 2012 (четвъртък, петък) в град Пловдив, хотел "Лайпциг". Обучението се организира с любезното съдействие на Окръжен съд - Пловдив.

Целта на тренинга е повишаване на уменията за качествено и ефективно гражданско наблюдение, запознаване със Системата за гражданско наблюдение на съда, подобряване на партньорството между съда и гражданския сектор. В обучението ще участват представители на местни неправителствени организации, Апелативен съд - Пловдив, Окръжен съд в градовете Пловдив и Пазарджик, както и Районен съд в градовете Пловдив, Пазарджик, Карлово, Асеновград, Пещера и Велинград. 

През първия ден сесиите ще бъдат общи за председателите на съдилища и координаторите на екипи. През втория ден е планирано работно посещение в Окръжен съд - Пловдив за запознаване с дейността на институцията, наблюдение процеса на случайно разпределение на съдени дела и обучение на координаторите на местните екипи. Магистратите от различните съдилища в пет града ще посетят Съдебната палата в Пловдив, за да обменят опит с колегите си от Апелативен, Окръжен и Районен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).