ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Тракия" се сдоби със закрита пешеходна зона
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:54 / 13.12.2012Коментари (0)11291
Район "Тракия" се сдоби снощи с пешеходна зона, при това закрита. "По Коледа наистина стават чудеса", каза и отряза лентата на новата италианска уличка на Пловдив районният кмет Костадин Димитров

"В инфраструктурата на квартала няма предвидена пешеходна улица, за това сега подарявам този закрит пасаж на тракийци. В това защитено от климатичните промени пространство могат да се случват различни културни събития - да се представят книги, да се изнасят представления, да се редят изложби, музиканти да изявяват таланта си", посочи инвеститорът Христо Томов, собственик на "Стройколукс", фирмата реализирала комплекса "Тракия Плаза", в чийто партер се простира уличката. 

Той обясни още, че целият проект е на стойност 12 млн. лева. Освен алея за разходки, в идеалния център на Тракия, мястото от 3 декара е и различната шопинг зона на квартала - с магазини, пекарна, детски център, сладкарница, заведение, аптека, банков клон. А хората, решили да си купят апартаменти в затворения комплекс, ще получат добри условия за кредит, обеща Иван Гешев, регионален директор на УниКредит Булбанк.

Над 400 творци, бизнесмени, юристи, журналисти се възхитиха снощи на новия градски уникат - дългата 50-метра зона е сътворена в духа на Италия през 30-те години - с балконите от ковано желязо, със специфичните фасади на къщите, с настилката - микс от камъни, мрамори и гранити, с цъфналите хортензии, с удобните пейки. Фантазията на завършилата във Флоренция млада дизайнерка Павлина Христева привнася автентично у нас италианския шик и аристократизъм. 

Повече от 2 часа гостите се наслаждаваха освен на неповторимия интериор, но и на изпълненията на двата култови за Пловдив състава - виртуозните музиканти от "Интро" и докосващите сърцето танци на формация "Елика". Някои от тях със смях изслушаха думите на опърпана циганка, която снощи гадаеше без пари, на промоция. 

"Цяла детска градина деца виждам, много жени ще те искат, да не се лъжеш, че те искат заради портфейла, а защото си красив", нареждаше беззъбата дама, разгадавайки линиите по ръката на домакина на събитието Христо Томов. Гледачката се оказа артистка от трупата на Кени, който пък се появи с лекарски екип, за да изведе всички навън, пред сградата, защото човек с психични отклонения имало сред тълпата. 

Номерът на известния клоун, както винаги мина, а гостите, въпреки брулещия студен вятър, изгледаха 10-минутната красива заря по случай откриването на Италианската уличка, преди отново да се върнат вътре и да продължат купона в новооткрития бар Experia. 
 
Единственият недоволен от Италианската уличка снощи бе Краси Радков. Влязъл в образа на Бойко Борисов той с възмущение нареди да спрат водата, бликаща в изящния фонтан. 

"Заглушава гласа ми, чува се повече от мен, не може да има друг център освен мен", думите на култовия актьор предизвикаха вълни от смях сред присъстващите. Той не пропусна церемониално да разреже 12-та си лента навръх 12.12.2012 г. Радков хареса един от фотографите и обеща да го направи министър. Шоуменът продължи да весели с оригиналните си скечове първите посетители на Experia, чийто специален гост бе снощи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: