Трагедия споходи млада жена от Пловдив, думите са излишни...

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
23:00 / 02.03.2017
30221
Пловдивчанка загина след неправилно пресичане на жп линия между кварталите "Горна Баня" и "Владая" в София. Заради инцидента общо 5 пътнически влака бяха отменени. За пътниците по направленията София - Перник и София - Солун беше осигурен транспорт с автобуси. Движението на влаковете в участъка беше възстановено малко преди 17:00 часа на 28 февруари.

Инцидентът е станал на нерегламентирано място за пресичане - на 400 метра от прелеза в квартал "Княжево". По жп линията, която момичето се е опитало да пресече, през това време преминава влакът от Перник за София. Тук има пътека, която свързва вилната зона на "Княжево" с бул. "Цар Борис III".

Около жп линията между кварталите "Горна Баня" и "Владая" такъв тип пътеки има през няколко метра. А влаковете в този участък преминават със скорост от 80 км/ч. Хората обаче често избират да рискуват и да съкратят маршрута си, вместо да преминат през прелеза.

"Явно, че отгоре слизат, където са по-нависоко в края на квартала. Има спирки за автобуса 58 и 59. Автобусът от там го взимат и от там, когато е хубаво времето си се качват нагоре."

От Националната компания железопътна инфраструктура казаха за БНТ 2, че в момента се изготвя идеен проект за реконструкцията на жп линията София - Радомир - Кулата. В него е включено и изграждането на шумоизолираща стена, включително и в участъка, където стана днешният инцидент. Оградата на практика ще направи невъзможно пресичането на релсите.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).