Трагедия: Изгоря като факла талисманът на пловдивски квартал!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
18:54 / 05.03.2017
51358
68-годишен самотник предизвика голям пожар в жилището си на ул. "Уста Генчо" 2 в Пловдив и изгоря жив като факла. Пламъците избухнали на първия етаж в новата кооперация, където живеел Йосиф Келбаев. Причината за огъня е най-вероятно незагасена цигара, коментираха огнеборци. За по-малко от половин час те овладяха стихията.

"Огънят се разрази за минути около 9:50 часа вчера. Йоско излезе замаян на балкона, викахме му "Скачай, ние ще те хванем", но той беше тотално пиян и влезе вътре в горящия си апартамент", разказаха съседи. По думите им той бил приятел на чашката, но и много добър човек.

"Беше талисманът на махалата, нямаше човек, който да подмине, без да го поздрави, дори децата много го обичаха", казаха комшиите. Според тях, ако Йоско е бил скочил, сега е щял да бъде жив, макар и с контузии. Той обаче се паникьосал, а и бил доста почерпен рано сутринта. 

"Вратът му беше целият обгорял, когато се появи на балкона", твърдят комшии.

Йосиф бил стар ерген и живеел на първия етаж с кучето си, което било улично. Докато бушували пламъците, хората на горните етажи не можели да излязат от апартаментите си. Носеха си писъци на ужас, твърдят очевидци. Пожарната дойде много бързо - на петата минута, докато линейката пристигна след половин час, разказаха съседи. 

По думите на огнеборци от тялото останал само обгорял скелет. Това е втори пожар в Пловдив за по-малко от 24 часа. Навръх Трети март около 18 часа лумна цех за стиропор. Пушеците се носеха над район "Южен". За щастие няма жертви, а само материални щети.



Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).