Този е адвокатът на циганите, пребили командоса! Нещо повече - опита да ги оправдае!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
22:05 / 09.01.2019
24042
Единият от двамата братя Пакетови, обвинени в побоя над командоса Владимир Димов, е бил ударен с юмрук в челото. Едва след този удар те започват да удрят пострадалия. Това заяви защитникът на Борис и Асен Пакетови - адвокат Красимир Баков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той използва и доста по-цветущ език в съдебна зала, където обясни, че медиите изкарали новина номер едно случая с братята Пакетови, избягвайки например убийството в Стара Загора (мъж убил жена си - б.а.). В тези три дни от 6 януари до днес медиите отразявали едностранчиво случая. "Защо не дадоха думата и на другата страна?", попита адвокат Баков.

Иначе в съдебната зала прокурор Евгени Милев заяви, че е ясно, че Борис и Асен са автори на деянието - тоест са пребили Димов, което се явява средна телесна повреда с хулигански подбуди. В продължение на минути са удряли пострадалия. Положени са опити от баща им и от други да ги разтърват, но пострадалият е бил повален на земята, нанасяни са му и удари с крака. Всичко това води до извода за липса на основни човешки ценности. Така братята биха били опасни за всеки, така че съществува опасността да наранят другиго.

Адвокатът на двамата братя - Красимир Баков, първо пожела скорошно оздравяване на пострадалия командос. По думите му всеки гражданин на тази държава има право на защита. Настоящото производство се характеризира с много особености, една от които е общественото мнение, което в случая влияе на делото. Клиентите му щели да станат изкупителна жертва на създалото се напрежение.

"Установено е, че минава автомобил, управляван от Димов. Дава назад и спира. Защо? Ясно е, че в мига, когато дава назад и Димов слиза, двамата братя осъзнават, че ще бъдат нападнати. Не им остава друго освен да се защитават. Не обвиняемите са го преследвали и не те са го извлекли от автомобила. В собствените си обяснения не отричат, че са удряли пострадалия Димов, но това е било в защита", каза още адвокатът.

"Когато общественото мнение влезе в съдебна зала, справедливостта излиза. Апелирам това да не се случва", каза още защитникът на Пакетови.

В крайна сметка съдът остави двамата братя в ареста. Мярката може да се обжалва в 3-дневен срок. Бащата на Пакетови също бе в съда, както и сестра им. Но по всякакъв начин избягваха коментар пред медиите.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (16)

Още по темата (78):
05.10.2022 Осъдиха България да плати 109 хил. евро на ромите, които бяха изгонени от Войводиново
14.06.2021 Осъдиха Каракачанов за насаждане на омраза към ромите във Войводиново
12.05.2020 Братята роми, пребили командос, с нова грандиозна изцепка в Пловдив
28.08.2019 Българският хелзинкски комитет: Ромите от Войводиново бяха унижени
27.08.2019 Циганите от Войводиново завели над 50 дела срещу държавата
17.07.2019 Роми от Войводиново продължават да се жалят за бутнати къщи, но съдът ги
поряза
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).