Това е най-печалната улица в "Кючук Париж"

Автор: Георги Василев
Коментари (5)
08:55 / 29.01.2021
20948
Стари плочки вместо асфалт, кал вместо тротоари и забравени автомобили, които не са мърдали от местата си през последните 20 години. Това са само част от характеристиките на най-печалната улица в квартал "Кючук Париж", която е и доста опасна за гражданите, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Въпросното пътче е до толкова забравено от Бога, че дори няма име. То е продължение на улица "Борис Шивачев“, пресича улица "Димитър Талев“ и след два естествени завоя се "влива“ в улица "Македония“, срещу супермаркетите и Първо РУ.

Реално кръстовище там няма – пътчето свършва като нагазва тротоара, който е отделен с бордюр от платното на улица "Македония“. Не са рядкост случаите, в които шофьори решават да тестват височината на автомобилите си и се мятат с колите през бордюра. Според жители на квартала мястото е опасно и трябва да се вземат спешни мерки.

"Отсечката не отговаря на изискванията нито за път МПС-та, нито за място по което да се движат безопасно хора. Тук се движат едновременно и коли и хора, чудя се как това изобщо е възможно? Крайно време е да се сложи край на този пълен абсурд“, коментира Полина Митова, която живее в района.

Хората от квартала настояват мястото да стане пешеходна зона, а за колите си има улични платна. Те разказаха, че пешеходци и коли се разминават на сантиметри през нощта, защото улично осветление няма, а отбиването е невъзможно заради паркираните в калта коли.

Репортер на Plovdiv24.bg забеляза няколко автомобила, които не мърдали от въпросната зелена площ през последните 20 години.

"Крайно време да се сложи край на този пълен абсурд. Трябва някой да вземе присърце безопасността на гражданите“, заключва Митова.

Как изглежда въпросното пътче, можете да видите в нашата галерия!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).