Тотев за новата сграда на Общината: Цялата работа е много прозрачна

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
13:11 / 26.01.2020
11362
Преди дни кметът Здравко Димитров съобщи, че е възложил на експертите да търсят подходящи терени за нова сграда за община Пловдив. Като възможност за реализация градоначалникът посочи, че това може да стане чрез публично-частно партньорство или срещу обезщетение. Репортер на Plovdiv24.bg потърси за коментар представители на политическите сили в града.



"Мисля, че в момента това не е най-важното нещо в Пловдив, но стартирането на мандата с такива действия дава един такъв нюанс, че едва ли не в обществения живот на града това е най-важното нещо" - коментира бившият кмет на града Иван Тотев. Той смята, че Пловдив има много други проблеми и тази тема не би следвало да се коментира едва ли не като някакъв приоритет на общината.

Тотев припомни, че общинската администрация е в сградата на пл. "Стефан Стамболов" 1 от края на 50-те години на ХХ век и много кметове са били там. "Не мисля, че това е въпрос, който трябва да се обсъжда толкова активно, да се работи по него и да се харчи обществен ресурс и някакви други неща" - обоснова се той. 

Според Тотев, изключително несериозен е анонсът още от сега да се реши администрацията да бъде някъде в район "Западен". "При подготовката на Общия устройствен план на Пловдив през 2006 г. ясно е показано къде трябва да се развива втория градски център Пловдив. Това е преповторено и във всички нормативни документи след това. Неслучайно и районът на "Гладно поле" е зона за икономическо развитие" - коментира бившият кмет на града.

Тотев опроверга твърдението, че градът ще се разраства основно в западна посока и посочи, че огромни инвестиционни проекти и активно строителство има в "Тракия", по Асеновградско шосе, по новия бул. "Северен", зоната около "Шести септември", а и в самия район "Централен".

"Несериозно е толкова повърхностно да се коментира: "Ще се направи нещо в "Западен", защото там се развива градът. Още повече да се правят модели и начини по които да се изгражда такава сграда и къде да била, публично-частни партньорства... Ние не само не сме определили ъгловият имот на "Копривщица" и "Свобода", не сме определили и строителя. Много прозрачна е цялата работа" - коментира Иван Тотев. Той е категоричен, че има много други проблеми, които са приоритетни за общината.

Виж коментарите (2)

Още по темата (12):
12.12.2021 Близо половин милион лева ще струва ремонтът на сградата на община Пловдив
22.03.2020 Пловдивчани масово: Общината да не мърда от площада
27.01.2020 Георги Колев за новата сграда на Общината: Да се съобразяваме с икономическите реалности
26.01.2020 Каназирева: При конкретен договор общественият интерес трябва да е максимално защитен
25.01.2020 Йордан Илиев за нова сграда на Общината: Нека представят приемливо предложение, тогава ще обсъждаме
25.01.2020 Нова сграда или нещо друго? Николай Радев каза от какво се нуждае община Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).