Тотев: С откриването на нови работни места спираме изтичането на мозъци от града ни!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (42)
12:25 / 29.11.2012
11896
"Софика Груп" е името на фирмата, която ще открие 150 нови работни места в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана ясно на приключилата пресконференция в Общината, на която бе представена дейността на компанията. 

Заплатите в нея започват от 600 лв. и стигат 5000 лв., заяви изпълнителният директор на "Софика Груп" Стефан Бумов.

В офиса на фирмата в Пловдив ще бъдат открити 50 работни места до края на януари 2013 г., а желанието на инвеститорите е до края на годината общият брой на наетите от нея служители в града под тепетата да достигне 150 души.

"Софика Груп" е най-голямата българска аутсорсинг компания, която обслужва клиенти в сферата на телекомуникациите, финансовия сектор и туризма както в България, така и в Европа. 

"Създаването на работни места в Пловдив с висока добавена стойност за младите и талантливи хора е сред нашите най-големи приоритети. Инвестиции като тази позволяват да запазим образованите и квалифицирани хора, завършили образованието си във висшите училища в града. По този начин развиваме не само интелектуалния и научен потенциал на Пловдив, а и до голяма степен спираме и изтичането на мозъци от града ни", заяви по време на срещата в Общината кметът Иван Тотев.

"Пловдив има всички необходими ресурси за изграждането на център на фирмата. Градът разполага с добре образовани млади хора, владеещи различни езици, университети, добра инфраструктура и достъп до две летища", каза от своя страна изпълнителният директор на фирмата. Той беше категоричен, че новият аутсорсинг център в града е със стратегическо значение за компанията.

В процеса на избора на служители от компанията ще разчитат както на съдействието на Община Пловдив, така и на академичната общност в града. На трудов договор вече са наети 20 човека.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (42)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).