Тотев: Прехвърлянето на Голямата базилика на Общината е много важно

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
13:28 / 08.10.2015
3050
Като изключително важно определи вчерашното решение на Министерски съвет за прехвърлянето на Голямата базилика на община Пловдив кандидатът за втори кметски мандат на ГЕРБ Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Решението за прехвърлянето на Голямата базилика на община Пловдив ни отвори много врати за проекта с фондация "Америка за България", каза още той.

По думите му преди решението е имало голяма пречка за това кой да поиска строително разрешение за изграждане на купола на мозайки, тъй като една втора от имотите, които миналата година общината купи, са били общински, но другата една втора са били държавни.

"Имахме 6-8 месеца, в които не знаехме как ще се работи в Базиликата. Освен археологическата част, друго Общината не можеше да направи. Така стигнахме до консенсус Общината да поиска от държавата този имот за управление, държавата да й го даде и община Пловдив да може да проектира, да издава строителни разрешения и да получи след това всичко, което е изградено на мястото на Базиликата", допълни Тотев.

Това, което ще се изгради - презентационен център, експониране на мозайките, музей, с решението от вчера става ясно, че ще е на община Пловдив и под нейно управление.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ припомни, че остава още малко работа, за да получи Общината и военните имоти в кв. "Гладно поле", тъй като тя изпълнява всички точки от споразумението, включително и провеждане по ЗОП за 1 млн. лева за изграждане на път в поделение 110 полк.

"Това е последният пункт по споразумението и ще получим на "Гладно поле" 86 дка имоти, които ще са предназначени за обществени сгради, които не са могли да се случат в района на Гарнизонна фурна, например", посочи Тотев. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (220):
06.04.2024 Огромен срам! Родители, озаптете си отрочетата!
22.02.2024 Висока оценка: Епископската базилика на Филипопол става част от стоте национални туристически обекта
11.02.2024 Десетки служители на НСО завардиха Епископската базилика, вижте защо
27.07.2023 BBC заснеха филм за Епископската базилика на Филипопол
26.07.2023 Епископската базилика отваря врати за архитектурна работилница за деца тази неделя
05.07.2023 По 250 души на ден посещават Епископската базилика на Филипопол
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).