Тотев: "Нощ на музеите и галериите" е важен проект, искаме да се случи

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
13:51 / 14.03.2018
4079
С 40 000 лева, отказаното от фондация "Отворени изкуства" финансиране, Общината ще разшири обхвата на празниците на Стария град до 21 - 22 септември. Това обяви днес кметът Иван Тотев по повод пререканията с Веселина Сариева и пловдивската "Нощ на музеите и галерии", предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Сариева каза, че две години няма да работи с Общината. Без да си направи съответната организация с Общината и с кмета, защото кметът разписва някои документи лично, тя няма как да организира събитието. Когато каже "Няма да работя с този кмет", тя казва, че няма да работи с мен. Как така да не работи с мен, а аз да й разписвам документите? Затова стана и това недоразумение", коментира Тотев създалата се ситуация около отказаното финансиране и решението на общинската администрация да организира собствено алтернативно събитие с тези пари. 

"За нас това е важен проект и нямайте никакви съмнение, че искаме той да се случи. Тук обаче вече минаваме в чисто човешкия план - много сме тънкообидни, много лесно се засягаме", сподели кметът. По думите му около това събитие има и напрежение, трупано през годините.

"Музеите не искаха да работят, последните три години ги натискахме. Така че ако не сме ние, нямаше да отворят. Ние сме партньори, но по принуда. Дали искаме, или не обаче - ако това събитие е важно за Пловдив, трябва да участваме. Ние може да го направим, Сариева сама не може каквото и да говори. Нито може да си отвори музеите, нито може да извади разрешителни за публичните пространства", описа реалността Тотев.

Следващата седмица той ще покани Веселина Сариева за разговори. "Ще преглътна егото си и ще я поканя на кафе, може да ми да забърка и един кекс", пошегува се той. "Но ако искаме да се случи това събитие, спор няма, трябва да го направим ние двамата".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
12.04.2018 Край! Нощ на музеите и галериите тази година няма да има!
11.04.2018 Пловдив остава без една от емблемите си?
16.03.2018 Последно: Сариева организира НОЩ 2018 с подкрепата на Общината
14.03.2018 Кексът на Веселина Сариева за Тотев може да стигне 180 000 лева
14.03.2018 Кметът: Ще преглътна егото си и ще поканя Сариева на кафе, а тя да забърка кекс!
12.03.2018 Поне една "Нощ на музеите и галериите 2018" в крайна сметка ще има
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).